Σάλος με διαφήμιση από εταιρεία όπλων

Οργή προκαλεί στην Ιταλία η διαφήμιση αμερικάνικης εταιρείας όπλων στην οποία εμφανίζεται το άγαλμα του Δαυίδ να… οπλοφορεί.
Σάλος με διαφήμιση από εταιρεία όπλων
«AR-50A1: Ένα έργο Τέχνης», αναφέρει σε διαφημιστικό της πόστερ η αμερικάνικη εταιρεία εμπορίας όπλων Armalite και δείχνει τον Δαυίδ του Μικελάντζελο να κρατάει το συγκεκριμένο όπλο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κακόγουστη αυτή διαφήμιση προκάλεσε την οργή των Ιταλών. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Ντάριο Φραντσεσκάνι, δήλωσε ότι η εικόνα είναι προσβλητική και ότι παραβιάζει το νόμο.

«Η εικόνα του Δαυίδ οπλισμένου προσβάλει και παραβιάζει τη νομοθεσία. Θα αναλάβουμε δράση κατά της αμερικανικής εταιρείας, έτσι ώστε να αποσύρει άμεσα την καμπάνια της» έγραψε στο Twitter ο Υπουργός.

Από την πλευρά της, η Κριστίνα Ατσιντίνι, μέλος της Επιτροπής Ιστορικής Κληρονομιάς και Έργων Τέχνης, εξέδωσε νομική ειδοποίηση στην εταιρεία μέσω της οποίας της ζητά να αποσύρει την εικόνα.

Ένσταση υπήρξε και από τον διευθυντή της Galleria dell'Accademia στην Φλωρεντία όπου και εκτίθεται το έργο, ο οποίος δήλωσε πως εκτός από κακόγουστο είναι και παράνομο να αλλοιώνεις την εικόνα του γλυπτού για διαφημιστικούς λόγους.

Εσείς τι πιστεύετε;

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v