Διεύρυνση ωραρίου σε αρχαιολογικούς χώρους

Από 1η Απριλίου, 33 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, επτά ημέρες την εβδομάδα.
Διεύρυνση ωραρίου σε αρχαιολογικούς χώρους
Σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τους διευθυντές και τις διευθύντριες των Εφορειών Προϊστορικών, Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο Υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι από την 1η Απριλίου, τα μουσεία και 33 χώροι από τους 117 οργανωμένους που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών, αλλά και των εισπράξεων, θα μπορούν να υποδέχονται 8 το πρωί με 8 το βράδυ το κοινό, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Στους 33 αυτούς χώρους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Ακρόπολη, η Ολυμπία, η Κνωσός, η Σπιναλόγκα, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, οι βασιλικοί τάφοι των Αιγών, η Λίνδος και η Δήλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2013, 12 εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, από τα 17,8 εκατομμυρία που ήρθαν στη χώρα μας, ενώ οι προβλέψεις για φέτος μιλούν για νέο ρεκόρ, με 18,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ν.Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v