Social trolling: Δέκα σελίδες για να «καείτε»

Ο Πέτρος Γαϊτάνος συναντά τον Υπομοίραρχο της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής και την Καλυψώ Λάρα σε ένα Top 10 φεησμπουκικού τρολαρίσματος και… καψίματος.
Social trolling: Δέκα σελίδες για να «καείτε»
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το τρόλινγκ στα social networks είναι συχνό φαινόμενο και, αν κρίνουμε από τις σελίδες που ξεπηδούν από το πουθενά πάνω στο συγκεκριμένο «αντικείμενο», ιδιαίτερα δημοφιλές στους χρήστες. Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού προσφέρει άφθονες ώρες ψυχαγωγίας και «καψίματος» στο Internet.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε δέκα από τις αγαπημένες μας trolloσελίδες στο Facebook, ελληνικές και ξένες.

Πέτρος Γαϊτάνος: Χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να θίξουμε την υπόληψη του ταλαντούχου καλλιτέχνη, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την επική (fake) trollοσελίδα του η οποία ευτυχώς επέστρεψε δριμύτερη μετά από αρκετό καιρό που ήταν «πεσμένη», προφανώς από τα χιλιάδες report. Τα status updates της είναι… επικών διαστάσεων και περιστρέφονται γύρω από τις «εμπειρίες» του καλλιτέχνη από τις χώρες του κόσμου που έχει επισκεφθεί. Δεν μπορούμε να μην παραθέσουμε το εκπληκτικό:

«Τα ταξίδια ανοίγουν το μυαλό και σε κάνουν να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικό, θυμάμαι νοσταλγικά ακόμα το ταξίδι μου στη Νότια Αφρική όπου με περικύκλωσαν χιλιάδες μαυράκια, σαστισμένος έβγαλα κάτι εικοσάλεπτα από την τσέπη και τα πέταξα χάμω για να ξεφύγω, όμως ως εκ του θαύματος αντί να με κατασπαράξουν σταμάτησαν και άρχισαν να τα μαζεύουν, πετούσα περισσότερα, ακόμη περισσότερα και θαρρείς χορεύαμε μυστηριακά έναν παράξενο χορό μέσα σε χιλιάδες μεταλλικά τιτιβίσματα και παιδικά γέλια, ποιος αλήθεια ήταν που εξημέρωνε ποιον, εγώ τους ιθαγενείς;»

Η φωτό από την επίσκεψη του καλλιτέχνη στο Grand Canyon. Απόλαυση. 

 Ὑπομοίραρχος Ἑλληνικῆς Βασιλικῆς Χωροφυλακῆς: Έχετε μια μικρή νοσταλγία για τον Τέως; Είστε φιλοβασιλικοί; Θέλετε απλά να γελάσετε και να «καείτε»; Την απάντηση την έχει ο κ. Υπομοίραρχος, ένα επικών διαστάσεων trolloπροφίλ με μπόλικα status updates εξύμνησης του Κωνσταντίνου και εξίσου επικές φωτογραφίες αρχείου με τον Βασιλιά σε διάφορες φάσεις της ζωής του. Όπως αυτή παρακάτω, με την θεϊκή λεζάντα «Σὲ ἐφάγαμε, μικρὰ ἰσπανικὴ γαλῆ Χουᾶν Κάρλος!», στην οποία επιδεικνύει το ταλέντο του στο καράτε(;) απέναντι στον βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.

Αντίστοιχης φιλοσοφίας και η εξαιρετική Νεολαία Εθνικού Συνδέσμου Βασιλοφρόνων (Ελλάδος), η οποία εστιάζει σε εκπληκτικές δημιουργίες Photoshop με φόντο την Αγία Σοφιά, τους «κακούς» Κουμουνιστές, τα ελληνικά στρατά και δεκάδες ακόμα κομπάρσους.


Το Ξύδι: Τι και αν κάθε μήνα η σελίδα «πέφτει» από τα χιλιάδες report που κάνουν οι χρήστες που «θίγονται» από τις φωτογραφίες που ανεβάζει; Το Ξύδι επανέρχεται κάθε φορά δριμύτερο και δηλώνει ευθαρσώς ότι «εκτοξεύει χολή σε όλα τα νευροκαθυστερημένα παιδάκια που θίγονται από αυτά που ανεβάζει». Τώρα τι ακριβώς ανεβάζει; Κατά κύριο λόγο ντροπιαστικές (αλλά ξεκαρδιστικές) φωτογραφίες χρηστών του Facebook, print screens από γελοία «πεσίματα» και ένα σωρό ακόμα «καλούδια» για… κάψιμο.

Calypso Larah: Με το… ρομαντικό αυτό όνομα η σελίδα της Καλυψούς δηλώνει «40 χρόνια επιτυχίες, η Ελλάδα beaute δεν πεθαίνει» και ανεβάζει μπόλικο φωτογραφικό υλικό που συχνά πυκνά γίνεται αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης με άλλες σελίδες για το προσβλητικό (γι’ αυτές) περιεχόμενο. Σκέτη απόλαυση δηλαδή.  Κουτσομπολιό της τελευταίας στιγμής: Social φήμες έχουν την Καλυψώ να «τραβιέται» με τον Υπομοίραρχο. Ελέγχονται.

Greek Singerman: Ο τύπος που μας έκανε να «σπάσουμε» στα γέλια σατιρίζοντας τους «Πρωταγωνιστές» του Θεοδωράκη με τους… «Κομπάρσους», ο Cain, είναι υπεύθυνος για αυτήν εδώ την σελίδα η οποία έχει εντελώς διαφορετικό concept. «Μεταφράζω ξένα τραγούδια στα ελληνικά. Δεν ξέρω ξένες γλώσσες γι' αυτό χρησιμοποιώ Google Translator», δηλώνει και το αποτέλεσμα είναι η διασκευή γνωστών ξένων τραγουδιών σε άπταιστα ελληνικά.

Let it Beh: Memes, αστείες εικόνες, φωτογραφίες επικαιρότητας με χιουμοριστικές λεζάντες, διασκεδαστικά ζωάκια και πολλά ακόμα πρωτότυπα χιουμοριστικά posts ποικίλης θεματολογίας από μια ελληνική σελίδα με σήμα το… πρόβατο. Η περιγραφή της σελίδας στα αγγλικά τα λέει όλα: What is Beh? Beh is whatever makes you happy, inspired, pissed, laugh. Whatever makes you Beh. So let it Beh!

9Gag: H ιντερνετική Βίβλος των Memes διαθέτει μια εξίσου ενεργή και δραστήρια σελίδα στο Facebook, στην οποία αναδημοσιεύονται συχνά μέσα στην ημέρα τα top picks της «ορίτζιναλ» ιστοσελίδας. Τουτέστιν memes και αστείες φωτογραφίες με ακόμα πιο αστείες λεζάντες.

The Troll Files: Η τεράστια συλλογή από άκρως διασκεδαστικά ιντερνετικά memes με κάθε λογής θεματολογία και τα εξίσου διασκεδαστικά σχόλια χρηστών αρκούν για να συμπεριλάβουμε τα τρολ… αρχεία στις αγαπημένες μας σελίδες του Facebook για να «σκοτώσουμε» την ώρα στο γραφείο ή το σπίτι.


Γέρων Παΐσιος: Κλασικές εικονογραφημένες ιστορίες: Μπορεί ο… πρώτος που τρόλαρε τον Γέροντα να φιλοδορήθηκε με 8 μήνες φυλάκιση από την ελληνική δικαιοσύνη, όμως αυτό δεν φαίνεται να πτόησε τους πιστούς ακόλουθούς του με πρωτεργάτη τις «Κλασικές εικονογραφημένες ιστορίες». Στην σελίδα αναρτώνται καθημερινά ιστορίες – θαύματα του Γέροντα όπως αυτή στην οποία ««επιδιόρθωσε» διαστημόπλοιο της NASA» και αντικομουνιστικές φωτογραφίες όπως αυτή (δώστε βάση στα σχόλια). Τα report, φυσικά, πέφτουν βροχή.

Bonus: Jesus Daily: Αν και δεν πρόκειται για χιουμοριστική σελίδα (όντως ζητά από τους fan της να πατήσουν “like” αν θέλουν τον Ιησού στην ζωή τους, να γράψουν “Amen” αν θεωρούν ότι τους βοήθησε σήμερα κτλ.), παρ’ όλα αυτά αξίζει δυο-τρεις (ή και περισσότερες) επισκέψεις για το άφθονο υλικό της σε φωτογραφίες τριτοκοσμικών χωρών με λεζάντες τύπου:

«Dear Jesus, help all the Poor today!!! Type "Amen" if you have time»

και παιδιών με καρκίνο αγκαλιά με τον Ιησού και λεζάντες τύπου:

«Type HEAL if True!!!».


Τέλος, ενός λεπτού σιγή για 2 αγαπημένες μας trollοσελίδες που δεν είναι πλέον μαζί μας:

Η Χολή
Κλαρινογαμπρός


Θα μας λείψετε, δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ. Ελπίζουμε να επιστρέψετε κάποια στιγμή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v