SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ο 18χρονος μαθητής που κατέκτησε το Cambridge

O 18χρονος μαθητής Νικόλας Κατέρης κατέκτησε με το σπαθί του μια θέση στο δημοφιλές Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ο 18χρονος μαθητής που κατέκτησε το Cambridge

Ο 18χρονος Νικόλας Κατέρης, είναι ο μαθητής της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής ο οποίος κατάφερε να μπει στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Cambridge, αφού αρίστευσε στις εξετάσεις των A-Levels του βρετανικού συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Είχα αποφασίσει από την Γ' Γυμνασίου ότι ήθελα να σπουδάσω στη Βρετανία και είχα ως απώτερο στόχο το Cambridge, γιατί στον συγκεκριμένο τομέα είναι το καλύτερο. Στο engineering βέβαια κατέληξα πέρυσι, αλλά τις εξετάσεις για τα Α-Levels τις έδωσα τον Μάιο της Α' και της Β' Λυκείου. Τον Σεπτέμβρη του 2013 έκανα την αίτηση και τον περασμένο Δεκέμβρη έδωσα τη συνέντευξη», δήλωσε στο Έθνος ο Νικόλας, ενώ οι γονείς του είναι περήφανοι και μιλούν γι’ αυτόν ως ένα παιδί «με ήθος, σεμνότητα και επιμέλεια».

Ως μαθητής της δευτέρας Λυκείου συμμετείχε με άλλους συμμαθητές του σε ένα μεγάλο project και σχεδίασαν μία μίνι Φόρμουλα 1, ενώ αυτήν την περίοδο (φυσικά) διαβάζει, παίζει τένις και μαζί με έναν συμμαθητή του μαθαίνουν προγραμματισμό και ετοιμάζουν μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψή του για την κατάσταση στα ελληνικά ΑΕΙ. «Δυστυχώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα όσα βλέπω να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια με απώθησαν από το να σπουδάσω στη χώρα μου, κάτι το οποίο θα ήθελα πάρα πολύ. Η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί να υποστηρίξει τους μαθητές να αναπτυχθούν στην επιστημονική κατεύθυνση που θα επιλέξουν», αναφέρει ο ίδιος.

Όσον αφορά την επαγγελματική του αποκατάσταση, δήλωσε στην Καθημερινή ότι σκέφτεται να μείνει στο εξωτερικό, ειδικά εάν η κατάσταση στην Ελλάδα δεν βελτιωθεί και πρόσθεσε: «Εκτός από εξαιρετικούς καθηγητές, στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν απουσιάζουν και τα περιστατικά επιλογών στους πανεπιστημιακούς κόλπους χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια».

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2