Σοκ: Σκότωσαν νεαρή καμηλοπάρδαλη σε ζωολογικό κήπο

Στη θανάτωση μιας νεαρής καμηλοπάρδαλης, προέβη ζωολογικός κήπος στη Δανία για την αποφυγή ενδογαμίας. Το κρέας της δόθηκε ως τροφή στα λιοντάρια.
Σοκ: Σκότωσαν νεαρή καμηλοπάρδαλη σε ζωολογικό κήπο
Μία απίστευτη ιστορία έρχεται από την Κοπεγχάγη. Στο ζωολογικό κήπο της πόλης, μια καμηλοπάρδαλη 18 μηνών θανατώθηκε για να αποτραπεί η ενδογαμία. Η θανάτωσή της έγινε μπροστά στα μάτια επισκεπτών, παιδιών και ακτιβιστών, ενώ το κρέας της δόθηκε για γεύμα στα λιοντάρια που βρίσκονται στον ζωολογικό κήπο.

Παρά τις εκκλήσεις φιλοζωικών οργανώσεων, την κινητοποίησή τους με κάθε μέσο, την συλλογή υπογραφών τις αντιδράσεις τους έως και την τελευταία στιγμή, η απόφαση για την θανάτωση της αρσενικής καμηλοπάρδαλης ονόματι Μάριους δεν άλλαξε.

Μάλιστα, το άτυχο ζώο σκοτώθηκε με πυροβολισμό στο κεφάλι, ώστε να μην δηλητηριαστεί το κρέας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου απέρριψαν και προσφορές από άλλους κήπους να πάρουν το Μάριους, αλλά και προσφορά ύψους περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ από ιδιώτη, ο οποίος ήθελε με τον τρόπο αυτό να σώσει το ζώο. Η διεύθυνση του ζωολογικού επιμένει ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων, η οποία αριθμεί σχεδόν 350 μέλη.

Προσοχή, το βίντεο είναι σοκαριστικό.



Ν.Γ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v