14 πράγματα για να κάνετε την πρώτη μέρα του 14

Αν οι γιαγιάδες μας είχαν δίκιο πως ό,τι κάνεις την Πρωτοχρονιά θα το κάνεις όλο τον χρόνο, από τη λίστα που ακολουθεί εξαρτάται η ζωή σας.
14 πράγματα για να κάνετε την πρώτη μέρα του 14
της Ηρώς Κουνάδη

Οι γιαγιάδες μας έλεγαν πως ό,τι κάνεις την πρώτη μέρα του χρόνου, αυτό θα κάνεις και όλη την υπόλοιπη χρονιά. Σοφή ρήση η οποία είναι δύσκολο να επαληθευτεί εμπειρικά, διότι, από το πολύ αλκοόλ της προηγούμενης, σχεδόν κανείς δεν θυμάται τι έκανε την πρώτη μέρα της χρονιάς. Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί το ότι η ως άνω λαϊκή θυμοσοφία μας δίνει μια πρώτης τάξεως αφορμή –έστω, δικαιολογία– να αφιερώσουμε την Πρωτοχρονιά σε πράγματα που θέλουμε να κάνουμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Εμείς συντάξαμε τη λίστα μας, και περιμένουμε αντιρρήσεις και επευφημίες στα σχόλια, στο τέλος του κειμένου.

Την πρώτη μέρα του 2014, λοιπόν, θέλουμε:

- Να κοντοσταθούμε λίγο στην επιστροφή από το ρεβεγιόν για να δούμε την πρώτη ανατολή της νέας χρονιάς. Ακόμα καλύτερα, αν οι δυνάμεις δε μας έχουν εγκαταλείψει εντελώς, να πάμε μέχρι ένα από τα μέρη της Αθήνας απ’ όπου η ανατολή φαίνεται τέλεια.



- Να κοιμηθούμε μέχρι αργά. Κάτω η καταπίεση των πρωτοχρονιάτικων τραπεζιών που στρώνονται στη 1.00 το μεσημέρι γιατί η θεία Σούλα (που δεν γύρισε από το ρεβεγιόν στις 9.00 το πρωί) πεινάει.

- Να απαλλαγούμε, σε δυο ώρες το πολύ, από το παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο hangover, ακολουθώντας τις συμβουλές που συγκεντρώσαμε εδώ.

- Να κάνουμε New Year’s Resolutions που θα περιλαμβάνουν, πέρα από τα κλασικά περί γυμναστηρίου και ισορροπημένης διατροφής, δεσμεύσεις του τύπου «θα βλέπω πιο συχνά τους φίλους μου» και «θα φλερτάρω περισσότερο». Για να έχουμε μια πιθανότητα φέτος να κάνουμε τη διαφορά και να τηρήσουμε τη λίστα, σκεφτόμαστε να την κολλήσουμε με μαγνητάκια στο ψυγείο.

- Να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όσους δεν ήταν μαζί μας στο ρεβεγιόν, όχι με ένα απρόσωπο (και ολίγον μίζερο) «καλή χρονιά σε όλους» στο Facebook, αλλά αφιερώνοντας χρόνο σε τηλεφωνήματα.

- Ακόμα καλύτερα, να οργανώσουμε ένα anti-hangover πάρτι το απόγευμα στο σπίτι, για να ευχηθούμε σε όλους από κοντά. Έρευνες δεκαετιών έχουν αποδείξει ότι μια από τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες του hangover είναι το Bloody Mary.

- Να βολτάρουμε στην πόλη, με αχνιστό καφέ στο ένα χέρι και την καλύτερη παρέα στο άλλο. Αν είμαστε πρωινοί τύποι και η «καλύτερη παρέα» κοιμάται την ώρα που εμείς θέλουμε να βολτάρουμε, συμβιβαζόμαστε και με την αγαπημένη μας μουσική στα ακουστικά. Εννέα από τις αγαπημένες μας μεγάλες διαδρομές στην πόλη έχουμε συγκεντρώσει εδώ για να πάρετε ιδέες.

- Να κάνουμε μια λίστα με τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς που μόλις τελείωσε. Για να ξεκινήσουμε την καινούρια με λίγη περισσότερη αισιοδοξία.

- Να πούμε στους πιο υπέροχους ανθρώπους της ζωής μας ότι τους αγαπάμε. Για να ξεκινήσει και η δική τους χρονιά ανάλογα.



- Να πάμε σινεμά/ θέατρο/ για καφέ/ για (ένα μόνο, το ορκιζόμαστε, αφού το πρωί με το hangover λέγαμε πως δεν θα ξαναπιούμε ποτέ) ποτό.

- Να μαζέψουμε την παρέα στο σπίτι για ταινίες και επιτραπέζια –ή απλώς για άραγμα στους καναπέδες και σχολιασμό του χτεσινοβραδινού ρεβεγιόν.

- Να διαβάσουμε λίγες σελίδες από ένα παλιό αγαπημένο βιβλίο.

- Να χαζέψουμε αεροπορικά εισιτήρια για το επόμενο καλοκαίρι (hint: οι τιμές θα είναι καλές) και να υποσχεθούμε στον εαυτό μας ότι φέτος θα κάνουμε το ταξίδι των ονείρων μας, ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουμε ένα μήνα τρώγοντας μακαρόνια σκέτα.

- Να γελάσουμε –με τις χτεσινοβραδινές φωτογραφίες, με την παρέα στο σπίτι ή στα τηλέφωνα, με αστεία βιντεάκια στο YouTube, με οτιδήποτε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v