Τετράχρονος με IQ … Αϊνστάιν!

Έχει IQ 160 και ήδη τον συγκρίνουν με τον Albert Einstein, τον Bill Gates, και τον Stephen Hawking. Δείτε ποιος είναι ο Sherwyn Sarabi, η τετράχρονη ιδιοφυία της Βρετανίας.
Τετράχρονος με IQ … Αϊνστάιν!
Στους δέκα μήνες είπε την πρώτη του λέξη, στους είκοσι μιλούσε με φράσεις, δύο χρονών μπορούσε να αναγνωρίσει κάθε χώρα του κόσμου και να διαβάζει μέχρι πεντακόσιες λέξεις, τριών χρονών έγινε μέλος της Mensa και πήγε σχολείο και σήμερα, στα τέσσερα του, «χτύπησε» IQ 160, όμοιo με τον Αϊνστάιν και του Χώκινγκ. Ο Sherwyn Sarabi αναμφίβολα δεν είναι ο τυπικός τετράχρονος.

Ειδικοί αναφέρουν ότι η διανοητική του ηλικία, είναι αντίστοιχη ενός παιδιού οκτώ ετών και εννέα μηνών, ενώ ήδη μελετά την «ύλη» που απευθύνεται σε αυτήν την ηλικία στο Rastrick Independent School.

«Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και το λεξιλόγιό του είναι απίστευτο. Η διάνοιά του φτάνει τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα της λογικής και όταν μιλά σε έναν μεγάλο έχει τις κοινωνικές δεξιότητες ενός πολύ μεγαλύτερού του παιδιού», λέει ο ψυχολόγος Dr Peter Congdon στη Βρετανική Daily Mail και προσθέτει:

«Είναι πολύ σπάνιο για ένα παιδί να έχει τέτοιο βαθμό εξυπνάδας. Ειδικεύομαι σε χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά, και μόλις εξέτασα τον Sherwyn κατάλαβα αμέσως ότι είχα να κάνω με μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση».

Η μητέρα του πιτσιρικά, Amanda Sarabi, 37 χρονών και πρώην δασκάλα λέει: «Είναι ένα πολύ χαρούμενο και υγιές παιδί που λατρεύει να συζητά. Αναρωτιέται για τα πάντα και προσπαθώ πολύ να απαντήσω στις ερωτήσεις του, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις μου. Η γενική του μόρφωση είναι εκπληκτική για τετράχρονο. Νομίζω επειδή κάνει συνέχεια ερωτήσεις».

Σύμφωνα με την 37χρονη μητέρα, ο μικρός έχει ήδη διαβάσει πάνω από 940 βιβλία.

Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2523173/Boy-4-IQ-Einstein-Bill-Gates-Stephen-Hawking.html


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v