Ο Τέως… επιστρέφει μόνιμα στην Αθήνα

Ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα μαζί με την σύζυγό του, Άννα-Μαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.
Ο Τέως… επιστρέφει μόνιμα στην Αθήνα
Ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’ σοκάρει τους Έλληνες επιστρέφοντας μόνιμα στην πληγμένη από την κρίση χώρα μαζί με την σύζυγό του, Άννα Μαρία, μεταδίδει ο Guardian. «Μπορεί πολλοί Έλληνες να μεταναστεύουν, αλλά ύστερα από 46 χρόνια στην εξορία, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μετακόμισε στην πατρίδα του», αναφέρει σε δημοσίευμα της Δευτέρας το γνωστό βρετανικό Μέσο.

Ο μονάρχης που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αθήνα αμέσως μετά το πραξικόπημα του 1967 ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. «Εκείνος και η Άννα-Μαρία έχουν αποφασίσει να μετακομίσουν μόνιμα», ανέφερε κάποιος εκ του στενού φιλοβασιλικού κύκλου της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι ο πρίγκιπας Νικόλαος και η σύζυγός του, Τατιάνα, πήραν την ίδια απόφαση προ ολίγων μηνών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τέως ένιωθε νοσταλγία για την Ελλάδα και αντιμετώπιζε διπλό πρόβλημα: Από τη μία ήταν ανεπιθύμητος στην ίδια του τη χώρα και από την άλλη όλη του η περιουσία απαλλοτριώθηκε από το ελληνικό δημόσιο, και παρά τις δικαστικές του κινήσεις, μόνο ένα μικρό μέρος της αποζημίωσης των 320 εκατομμυρίων λιρών που ζήτησε του επιδικάστηκε.

Νωρίτερα μέσα στο 2013, ο Κωνσταντίνος πούλησε την κατοικία του στο Λονδίνο όπου διέμενε επί 30 χρόνια, έναντι 9,5 εκατομμυρίων λιρών. Παράλληλα, είχε στείλει εδώ και καιρό ανθρώπους του στην Αθήνα να παρακολουθούν τις τιμές των ακινήτων, ώστε να προχωρήσει σε αγορά κατοικίας στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο Τέως Βασιλιάς, αναφέρει ο Guardian, θεωρείται ακόμη ανεπιθύμητος στην Ελλάδα εξαιτίας της στήριξης που επέδειξε αρχικά στους πραξικοπηματίες – παρ’ όλα αυτά, έχει τονίσει επανειλημμένως πως δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την πολιτική. «Άλλωστε ο πρίγκιπας Νικόλαος νοικιάζει πλέον το διαμέρισμα της κόρης του Ανδρέα Παπανδρέου, του σοσιαλιστή ηγέτη που προξένησε πολλή πίκρα στον πατέρα του», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: TheGuardian.com

 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v