Πεισματάρης ομογενής λέει «όχι» σε 10 εκατ.δολλάρια!

Το ενδιαφέρον των New York Times τράβηξε ένας Έλληνας μετανάστης στη Νέα Υόρκη, ο οποίος είπε όχι σε 10.000.000 δολάρια.
Πεισματάρης ομογενής λέει «όχι» σε 10 εκατ.δολλάρια!
Ο 73χρονος Λούις Γκριτσίπης γεννήθηκε στην Κανδήλα της Αιτωλοακαρνανίας και κατέληξε εκατομμυριούχος στην Νέα Υόρκη και ιδιοκτήτης ενός τετραώροφου κτηρίου στην 42η Οδό στην Νέα Υόρκη.

Ακριβώς δίπλα στο κτήριό του, η εταιρεία Carlisle αποφάσισε να χτίσει έναν ουρανοξύστη και πρόσφερε 10 εκατ. δολάρια στον κ. Γκριτσίπη για το κτίσμα. Ο Έλληνας επιχειρηματίας ωστόσο αρνήθηκε, δηλώνοντας ότι «ακόμα κι αν μου δώσουν ένα δισεκατομμύριο δεν το πουλάω το κτήριο».

«Θεωρήσαμε ότι η προσφορά μας θα ήταν κάτι παραπάνω από δελεαστική. Δεν ήταν πρωταρχικός μας στόχος η εκμετάλλευση του χώρου. Θέλαμε να ελέγξουμε το περιβάλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της κτηματομεσιτικής επιχείρησης Ζιλ Ντέμτσικ.

Ο επίσης Έλληνας και αρχιτέκτονας του σχεδίου, Κώστας Κονδύλης, έκανε τη δική του προσπάθεια να πείσει τον συμπατριώτη του αλλά πήρε επίσης αρνητική απάντηση.

«Τον δικαιολογώ. Δεν του έδωσαν κάποιο κίνητρο. Ισως εάν του είχαν προσφέρει ένα ή δύο διαμερίσματα μέσα στο νέο κτήριο...», δήλωσε σε συνέντευξη ο κ. Κονδύλης.

Σήμερα ο ουρανοξύστης χτίστηκε, χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους της άρνησης του κου Γκριτσίπη και με το εστιατόριό του να επισκιάζεται από τον αστραφτερό ουρανοξύστη. Έξω από το εστιατόριο που ονομάζεται Pizza Corporation της 42ης Οδού κρέμεται μια αμερικανική σημαία ενώ ο ίδιος δηλώνει: «Είμαι πιο Αμερικανός από τους Αμερικανούς».

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v