Η συγκινητική φωτογραφία από την χτεσινή παρέλαση

Δείτε τη φωτογραφία του μαύρου σημαιοφόρου αγκαλιά με τους συμμαθητές του από την παρέλαση της Δευτέρας στην Αθήνα, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Η συγκινητική φωτογραφία από την χτεσινή παρέλαση
«Όχι» στον ρατσισμό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας στο πλαίσιο της παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από την Δευτέρα, ένας έλληνας μαθητής αγκαλιάζει τον μαύρο σημαιοφόρο του σχολείου του. Οι δύο συμμαθητές ποζάρουν χαμογελαστοί λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης.

Φαίνεται ότι- μετά τις υστερίες των πρώτων ετών της πολυπολιτισμικής πραγματικότητας- η ελληνική κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτό της το χαρακτηριστικό και στιγμές σαν και αυτή το αποδεικνύουν.

Από την άλλη εβδομάδες μόνο έχουν περάσει από τότε που αλλοδαποί ξυλοδάρθηκαν άγρια από μέλη ενός κόμματος που αντιπροσωπεύει το 7% των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Θεωρείτε ότι ο διαχωρισμός σε "μετανάστες" και "λαθρομετανάστες" έχει νόημα στην προσπάθεια να ξορκίσουμε τον ρατσισμό από την ελληνική κοινωνία;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v