Φυλές υπό εξαφάνιση: Εκπληκτικές φωτό του Τ. Νέλσον

Ο Τζίμι Νέλσον κάνει τον γύρο του κόσμου και φωτογραφίζει φυλές που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Το αποτέλεσμα είναι απλά συγκλονιστικό.
Φυλές υπό εξαφάνιση: Εκπληκτικές φωτό του Τ. Νέλσον
Ένα εκπληκτικό project ολοκλήρωσε πρόσφατα ο αμερικανός φωτογράφος Jimmy Nelson: Το βιβλίο του με τίτλο Before they Pass Away είναι πλημμυρισμένο από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες 31 συνολικά φυλών που κατοικούν στις πέντε ηπείρους του πλανήτη.

Τι το ιδιαίτερο έχουν αυτές οι φυλές, ρωτάτε; Για να το θέσουμε με τα λόγια του δημιουργού, είναι «τριάντα μία απομονωμένες και οπτικά μοναδικές φυλές, των οποίων ο τρόπος ζωής και η ύπαρξη απειλείται από τον υπόλοιπο κόσμο. Ήθελα η δουλειά μου να είναι ένα αναντικατάστατο εθνογραφικό αρχείο ενός κόσμου που εξαφανίζεται γοργά».

Από τις στέπες της Σιβηρίας ως τις θάλασσες των Vanuatu στον Ειρηνικό και από τα παγωμένα βουνά στα οποία κατοικούν οι φυλές του Θιβέτ ως τις ερήμους των Maasai, ο φωτογράφος αποθανατίζει έναν πλανήτη γεμάτο χρώματα, παραδόσεις και σπινθηροβόλα βλέμματα.

Κάντε κλικ στο Photo Gallery, επάνω, και… αν δεν χορταίνετε με τίποτα, συνεχίστε το ταξίδι στο site του Jimmy Nelson, Before they Pass Away.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v