Πόσα χρωστάνε τα πολιτικά κόμματα στο ΙΚΑ

Πόσα χρωστούν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία στο ΙΚΑ; Μάθετε τι αποκαλύπτει υπουργικό έγγραφο για τα χρέη των δύο κυβερνητικών κομμάτων.
Πόσα χρωστάνε τα πολιτικά κόμματα στο ΙΚΑ
Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας προς το ΙΚΑ, κατόπιν της σχετικής ερώτησης βουλευτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ι. Δημαράς και Γ. Αβραμίδης, είχαν υποβάλλει ερώτηση σχετικά με τα χρέη των δύο κυβερνητικών κομμάτων όσον αφορά τις ασφαλιστικές τους εισφορές, και κατέθεσαν αίτημα στον υπουργό Εργασίας για στοιχεία που πιστοποιούν τους αριθμούς.

Έτσι, ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης παρουσίασε στη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο τα στοιχεία που του προσκόμισε το υποκατάστημα ΙΚΑ ΕΤΑΜ Συντάγματος, το οποίο καλύπτει ασφαλιστικά τις έδρες των δύο μεγάλων κομμάτων και το σχετικό έγγραφο αναρτήθηκε την Παρασκευή στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής.

Σύμφωνα με το υπουργικό έγγραφο, τα χρέη του ΠΑΣΟΚ προς το ΙΚΑ για την περίοδο απασχόλησης από 1/2/2013 έως 30/4/2013 και αναγωγή πρόσθετων τελών ως τις 28/6/13 φτάνουν τα 109.415,40€ και τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας προς το ΙΚΑ για την ίδια περίοδο τα 256.061,49€.

Στο ίδιο έγγραφο, αναφέρεται πως τα δύο κόμματα εξόφλησαν τον περασμένο Μάιο τα προηγούμενα ασφαλιστικά χρέη τους, αυτά δηλαδή που αφορούσαν τις εισφορές των μηνών Δεκεμβρίου 2012-Φεβρουαρίου 2013 και το δώρο Χριστουγέννων. Τα συγκεκριμένα ποσά άγγιξαν τα 310.774,55€ για το ΠΑΣΟΚ και τα 506.246,82€ για την Νέα Δημοκρατία. Επισημαίνεται επίσης ότι «οι υπεύθυνοι διαχειριστές των δύο κομμάτων μπορούν να προβούν στην εκ νέου ρύθμιση ή εξόφληση των νέων προκυπτουσών οφειλών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο 4152/2013 Πάγια Ρύθμιση των οφειλόμενων εισφορών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και λοιπές διατάξεις». 

Δείτε εδώ το έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v