Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το απόγευμα στο Σύνταγμα

Στις 18.00 σήμερα το απόγευμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το απόγευμα στο Σύνταγμα
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος. Νωρίτερα, στις 12:00, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε αντιφαστιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια ενώ στις 14:00, διοργανώθηκε συναυλία στο Σύνταγμα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους πολίτες «να διατρανώσουν όλοι μαζί τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να καταδικάσουν τις ναζιστικές και εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσουν εδώ και τώρα όλες εκείνες τις αναγκαίες νομοθετικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της νεοναζιστικής βίας».

Στο δικό του κάλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «αυτή η κινητοποίηση να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού».

«Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε μόνο στην καταδίκη του ειδεχθούς πολιτικού εγκλήματος. Εξίσου απαραίτητο είναι να διεκδικήσουμε μαχητικά το ξήλωμα του χρυσαυγίτικου μηχανισμού βίας και το κόψιμο της σύνδεσης του φασιστικού παρακράτους με τα σώματα ασφαλείας», τόνισε και πρόσθεσε πως «την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει στην άθλια θεωρία των δύο άκρων, η αναχαίτιση της φασιστικής απειλής εναπόκειται στην ενεργοποίηση των δημοκρατικών πολιτών».

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο κάλεσε και το ΠΑΣΟΚ: «Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, η Δημοκρατική Αριστερά απηύθυνε έκκληση «σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον κόσμο της διανόησης, να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδήλωση και να πουν ένα ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v