Διεθνής διάκριση για την ελληνική ταινία Drop It

H ελληνικής παραγωγής μικρού μήκους ταινία Drop It κατέκτησε διεθνές βραβείο στο φεστιβάλ Plural+ 2013, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία των Πολιτισμών.
Διεθνής διάκριση για την ελληνική ταινία Drop It
Μετά τον Αργυρό Λέοντα του Miss Violence στο Φεστιβάλ Βενετίας, μια ακόμα ταινία (μικρού μήκους αυτή τη φορά) βραβεύεται σε διεθνές φεστιβάλ. Τo “Drop It” της Ρενέ Γκάτση απέσπασε το βραβείο «Universal Forum of Cultures Foundation Award» στο Φεστιβάλ «Plural+» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία των Πολιτισμών (UNAOC) και του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM).

Η ταινία διακρίθηκε μεταξύ 254 παραγωγών από 71 χώρες, ενώ η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στην Νέα Υόρκη.

Η ελληνική ταινία, όπως και οι υπόλοιπες που βραβεύτηκαν, θα μεταδοθούν από διεθνή δίκτυα, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΟΗΕ να ευαισθητοποιήσει τους λαούς απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικής βίας και αποκλεισμού.

Οι πρωταγωνιστές τις πεντάλεπτης ταινίας είναι εθελοντές και επαγγελματίες ηθοποιοί, ενώ αντιπροσωπεύουν διαφορετικές ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες με διαφορετικό υπόβαθρο. Στόχος της ταινίας, σύμφωνα με τους συντελεστές, είναι να προβληθούν τα στοιχεία που τους κάνουν να διαφέρουν, να πονούν ή και να αιμορραγούν, αλλά και εκείνα που τους ενώνουν όπως το αίμα, αποδεικτικό στοιχείο της κοινής καταγωγής της ανθρώπινης φύσης.

Δείτε την ταινία εδώ:



Συντελεστές
Σενάριο – σκηνοθεσία – εκτέλεση παραγωγής: Ρενέ Γκάτση
Σύμβουλος σεναρίου - σκηνοθεσίας: Κίρκη Καραλή
Διεύθυνση φωτογραφίας - κάμερα: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Μοντάζ – post production: Πάνος Αγγελόπουλος
Μιξάζ – πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Πετράτος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στάθια Ραφτοπούλου
Σκηνογράφος: Ελένη Καριώρη
Ενδυματολόγος: Άννα Βεσκούκη
Μακιγιάζ: Γιώργος Ελευθεριάδης
Εταιρεία Παραγωγής: Aegeanscapes Filmmakers

Μαζί με τους εθελοντές εμφανίζονται και οι ηθοποιοί Σοφία Αντωνίου, Στέφανος Αχχιλέως, Ελένη Ευθυμίου, Jerome Kaluta, Idra Kayne, Mπάμπης Μαυροειδής, Χρήστος Παληογιάννης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Χρήστος Τανταλάκης, Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης, Μαρία Ψαρολόγου.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v