Τα πιο διάσημα χαστούκια

Κασιδιάρης, Κεδίκογλου, Αθήνη, Will Smith. Θυμόμαστε τα πιο διάσημα χαστούκια on (και off) air σε ένα ντροπιαστικό αφιέρωμα.
Τα πιο διάσημα χαστούκια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η επαίσχυντη πράξη της σφαλιάρας δεν αφορούσε μόνο την παιδική μας ηλικία όταν κάναμε σκανταλιές. Πολιτικοί, δήμαρχοι, ηθοποιοί, αλλά και απλοί πολίτες χρησιμοποίησαν την παλάμη τους με περίσσια μανία στοχοποιώντας εκείνους που τόλμησαν, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, να τους θίξουν.

Το φασιστικό χαστούκι
Το πιο «φρέσκο» χαστούκι της λίστας, αφορά την λεκτική διαμάχη του βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη και της Λιάνας Κανέλλη, η οποία ξέφυγε και κατέληξε σε χειροδικία. Κωμικοτραγική η αντίδραση του Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος ανήμπορος να σταματήσει τον μαινόμενο φασίστα φώναζε «Όχι! Όχι! Όχι!».



Το «βουλευτικό» χαστούκι
Το 1997, η (άγνωστη πριν το περιστατικό) Δήμητρα Αθήνη πηγαίνει σε παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου "10 χρόνια και 54 ημέρες" και την… φιλοδωρεί με μερικά χαστούκια. Η κυρία Αθήνη δήλωσε μετά το χαστούκι ότι έχει ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ότι θαύμαζε το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και του Κώστα Σημίτη, ενώ το σουρεάλ σκηνικό συνεχίστηκε όταν η ίδια κατέβηκε για… βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Δείτε το βίντεο:



Και με σχολιασμό από την αθάνατη Μαλβίνα:



Το βουλευτικό (χωρίς εισαγωγικά) χαστούκι
Το 1993, κατά τη διάρκεια μεταμεσονύκτιας συνεδρίασης στη Βουλή, ακούστηκε ένα ηχηρό χαστούκι. Εκτελεστής, ο Βασίλης Κεδίκογλου, πατέρας του Σίμου Κεδίκογλου, σημερινού εκπρόσωπου τύπου της Κυβέρνησης. Ο θερμόαιμος πολιτικός, ενώ αγόρευε υπέρ μιας νομοθετικής ρύθμισης , η οποία επανέφερε τους απόστρατους πίσω στο στράτευμα, δέχτηκε το «πείραγμα» του Στρατή Κόρακα, βουλευτή του ΚΚΕ, ο οποίος τον ρώτησε ειρωνικά: «Πάλι τους δικούς σου πας να βολέψεις;». Τότε, ο Κεδίκογλου ορμάει πάνω στον Κόρακα και αφού τον ακινητοποιεί τον αρχίζει στα ηχηρά χαστούκια, ενώπιον δεκάδων βουλευτών στην Ολομέλεια της Βουλής! Δυστυχώς, δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό από την δράση του Κεδίκογλου senior…

Το Χολιγουντιανό χαστούκι
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στην πρεμιέρα του Men in Black III, ένας ρεπόρτερ αφού αγκάλιασε τον διάσημο ηθοποιό Will Smith, προσπάθησε επανειλημμένα να τον… φιλήσει στο στόμα. Αντί για φιλί, ο ρεπόρτερ εισέπραξε μια σπρωξιά και ένα ανάποδο χαστούκι από τον Will.



Καλλικρατικά χαστούκια στη Ζαχάρω
Το 2011 τα πράγματα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ζαχάρως είχαν ξεφύγει. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. για την εκλογή του Προέδρου, υπήρξε θερμό επεισόδιο μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Μπούσμπουρα και του Φώτη Δημητρούλα. «Έλα έξω, σε θέλω ρε!» φωνάζει ο κ. Μπούσμπουρας στον σύμβουλό του κ. Δημητρούλα, εκείνος τον αγνοεί και τιμωρείται γι’ αυτό με ένα επικό χαστούκι.



Το χαστούκι του Δημάρχου
Τον Μάρτιο του 2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ιθάκης, ο δήμαρχος Γιάννης Κασσιανός χαστουκίζει τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Θόδωρο Ταφλαμπά, επειδή ο τελευταίος του επιτέθηκε φραστικά με αφορμή την μεταφορά του ειρηνοδικείου από την Ιθάκη στην Κεφαλονιά.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v