Βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Ένας τάφος 498 μέτρων που ανακαλύφθηκε στις Σέρρες αναζωπυρώνει τις ελπίδες των αρχαιολόγων ότι ίσως βρέθηκε επιτέλους ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
Μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη, που ενδέχεται να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φέρνει στο φως αυτές τις μέρες η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη των Σερρών. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εκεί έναν μεγαλοπρεπή αρχαίο τάφο 498 μέτρων, και η είδηση κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου.

Το μέγεθος του τάφου –δέκα φορές μεγαλύτερος από εκείνος του βασιλιά της Μακεδονίας και πατέρα του Αλέξανδρου, Φίλιππου, στη Βεργίνα– παραπέμπει σε δημιούργημα το οποίο θα κατασκευαζόταν μόνο για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο. Έχει, μάλιστα, επενδυθεί εξωτερικά με άριστης ποιότητας μάρμαρο, με ιδιαίτερη αρμονία και συμμετρία. Ο τάφος έχει πυραμιδωτό σχήμα, ενώ στην κορυφή του φαίνεται πως είχε τοποθετηθεί ένα λιοντάρι, το οποίο είναι και το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του μακεδονικού βασιλείου.

Αν και είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα καθώς δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής η είσοδος του ταφικού συγκροτήματος, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως πρόκειται για την τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή της γυναίκας του Ρωξάνης με τον γιο του.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v