Σε αστυνομικό κλοιό το Περιστέρι

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται η κηδεία του 19χρονου που «πέθανε για ένα εισιτήριο», ενώ την ίδια στιγμή το Περιστέρι γεμίζει αστυνομικές δυνάμεις.
Σε αστυνομικό κλοιό το Περιστέρι
Η κηδεία του νεαρού, ο θάνατος του οποίο συγκλόνισε το πανελλήνιο πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις 17:00 στο Περιστέρι, το οποίο βρίσκεται ήδη από χθες το βράδυ σε αστυνομικό κλοιό.

Μετά το τραγικό συμβάν, η περιοχή έχει γεμίσει με συνθήματα όχι και τόσο… φιλικά απέναντι στους ελεγκτές εισιτηρίων των ΜΜΜ όπως «Ελεγκτές γ****, ρουφιάνοι είστε νεκροί». Σύμφωνα μάλιστα με εργαζόμενους του ΗΛΠΑΠ, δεν είναι λίγα τα περιστατικά επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί εναντίων ελεγκτών και οδηγών τρόλεϊ από την ημέρα που γνωστοποιήθηκε το περιστατικό.

Σήμερα, μια ώρα πριν την κηδεία η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου και ο ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας, κάλεσαν τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου και σε πορεία προς το νεκροταφείο, όπου θα κηδευτεί ο 19χρονος.

Παράλληλα, για τη Δευτέρα 19/08, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Συγκοινωνιών στο σταθμό του μετρό Εθνική Άμυνα με σκοπό «να χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση, να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί και να σταματήσουν οι έλεγχοι των κεφαλοκυνηγών στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, πρότεινε εξαίρεση των αποδεδειγμένα ανέργων από την καταβολή εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες όσο παραμένουν άνεργοι.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v