Στον τελικό ο Έλληνας άλτης Λούης Τσάτουμας

Στον τελικό άλματος εις μήκος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, προκρίθηκε ο Λούης Τσάτουμας.
Στον τελικό ο Έλληνας άλτης Λούης Τσάτουμας
Ο Έλληνας πρωταθλητής Λούης Τσάτουμας κατάφερε άλμα οκτώ μέτρων στην τρίτη του προσπάθεια καθώς οι δύο πρώτες βγήκαν άκυρες. Προκρίθηκε, μάλιστα, ως ο έκτος καλύτερος, βγάζοντας εκτός σπουδαίους αθλητές όπως οι Γκρεγκ Ράδερφορντ και Μίτσελ Τορνέους. Μόλις τρεις άλτες ξεπέρασαν το όριο των 8,10 μέτρων και δη ο Ισπανός Εουσέμπιο Κάθερες (8,25), ο Νοτιοαφρικανός Γκόντφρι Μοκοένα (8,16) και ο Ρώσος Αλεκσάντρ Μένκοβ (8,11).

Στον τελικό πέρασαν:

Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8.25

Γκόντφρι Μοκοένα (Νότιος Αφρική) 8.16

Αλεκσάντρ Μένκοβ (Ρωσία) 8.11

Κρίστιαν Ράιφ (Γερμανία) 8.09

Λουίς Ριβέρα (Μεξικό) 8.04

Λούης Τσάτουμας (Ελλάδα) 8.00

Νταμάρ Φορμπς (Τζαμάικα) 7.96

Γίντζε Λι (Κίνα) 7.96

Ντουάιτ Φίλιπς (ΗΠΑ) 7.95

Σεμπάστιαν Μπάγερ (Γερμανία) 7.95

Μάουρο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 7.92

Ιγκνίσιους Γκάισα (Ολλανδία) 7.89

O Λούης Τσάτουμας θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες άλτες μήκους, σημειώνοντας σπουδαίες επιτυχίες στο παρελθόν. Μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, το 1999, χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2001. Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, το 2007 και χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 στη Μερσίνη της Τουρκίας.

Το 2006 κατέλαβε την 4η θέση στο Παγκόσμιο κλειστού στην Μόσχα και είναι ο τέταρτος Έλληνας αθλητής που προκρίνεται στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μόσχας, μετά τους Φιλιππίδη, Μπανιώτη και Πέρρα. Αυτή είναι η τρίτη του συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v