Η συγκινητική ιστορία μιας άδειας παραμονής

Μάθετε γιατί το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να δώσει άδεια παραμονής σε Πακιστανό για «εξαιρετικούς λόγους» και την συγκινητική του ιστορία.
Η συγκινητική ιστορία μιας άδειας παραμονής
Άδεια παραμονής στη χώρα «για εξαιρετικούς λόγους» αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών σε Πακιστανό, ο οποίος είχε επιχειρήσει πριν έναν περίπου χρόνο να σώσει ζευγάρι ελλήνων ηλικιωμένων που παρασύρθηκε από τρένο.

Το περιστατικό συνέβη όταν οι δύο ηλικιωμένοι εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους πάνω στις γραμμές του τρένου στο Κρυονέρι. Ο Πακιστανός Masood Ahmed, μαζί με δύο φίλους του, τους Hamayun Anwar και Wakan Ahmed προσπάθησαν να σώσουν το ζευγάρι. Οι δύο τελευταίοι μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο σε προσπάθεια απεγκλώβισής του, ενώ ο Masood Ahmed προσπαθούσε να τους τραβήξει έξω από το όχημα.

Οι προσπάθειές τους ωστόσο απέβησαν άκαρπες, καθώς δεν πρόλαβαν να τους απεγκλωβίσουν και η αμαξοστοιχία Intercity της Trainose τους παρέσυρε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακαριαία το ζευγάρι των ηλικιωμένων καθώς και οι δύο Πακιστανοί που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο. Ο τρίτος Πακιστανός τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Πλέον, αρκετούς μήνες αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, με απόφασή του χορήγησε την άδεια παραμονής στον Ahmed για εξαιρετικούς λόγους, που δεν είναι άλλοι από την πράξη αυτοθυσίας του στο περιστατικό της διάσωσης. Η ηγεσία του υπουργείου θα υποδεχθεί την Τετάρτη τον 41χρονο Ahmed, ενώ η Ακαδημία Αθηνών έχει ήδη απονείμει μετά θάνατο τιμητικό βραβείο στους δύο νεκρούς Πακιστανούς για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v