Χτύπησαν τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δέχτηκε επίθεση σήμερα το πρωί κατά την επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.
Χτύπησαν τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο
Επίθεση δέχτηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη το πρωί της Παρασκευής. Το περιστατικό σημειώθηκε στην είσοδο του νοσοκομείου, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές. Συνεργάτες του αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης επέστρεψε στο υπουργείο «με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό».

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη στο Βήμα FM, οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του νοσοκομείου τον έσπρωξαν και τον χτύπησαν στο πρόσωπο. «Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου θλίψη για το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν την ιδιοκτησία των νοσοκομείων» δήλωσε ο ίδιος. «Σε καμία περίπτωση δεν τους στερώ το δικαίωμα και να διαμαρτυρηθούν, και να μην με συμπαθούν, και να μην με θέλουν υπουργό. Πιστεύω όμως ότι είναι αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι υπό την εποπτεία του. Αυτό είναι αμφισβήτηση του πολιτεύματος και, όπως και να έχει, είναι αδιανόητο να ασκούν βία πάνω στον υπουργό.

»Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι αυτό που συνέβη εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Είναι καθαρά η έκφραση της βίας από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο οποίος νομίζει ότι έχει το μονοπώλιο στην έκφραση γνώμης στη χώρα. Εγώ δεν τους φοβάμαι, γι' αυτό στάθηκα απέναντί τους. Πιστεύω ότι στη χώρα αυτή έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας».

Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου. Η επίσκεψη του υπουργού στο νοσοκομείο έγινε τελικά με τα ΜΑΤ να περιφρουρούν το αμφιθέατρο, όπου μίλησε παρουσία μόνο της διοίκησης του νοσοκομείου, χωρίς την παρουσία των καθηγητών ιατρών. Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο είχαν δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι ο υπουργός είναι ανεπιθύμητος εκεί.

Καταδικάζοντας την επίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτήρισε «απαράδεκτη και αποκρουστική» την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι έγινε από άτομα «ξένα προς το νοσοκομείο, τα οποία φώναζαν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα περί Μελιγαλά και χειροδίκησαν εναντίον του. Οι θιασώτες της βίας δεν έχουν θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία» τόνισε.

* Update: Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο διαψεύδει τα περί επίθεσης στον Υπουργό Υγείας, και κάνει λόγο για επίσκεψη-παρωδία. "Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός ‘χτυπήθηκε’ από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας" καταλήγει η ανακοίνωσή τους. Διαβάστε περισσότερα στο Iatronet.gr.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v