11χρονη «νύφη» από την Υεμένη σε ένα συγκλονιστικό βίντεο

Ένα ολιγόλεπτο βίντεο με μια εντεκάχρονη η οποία κατάφερε να «αποδράσει» από υποχρεωτική παντρειά, συγκλονίζει το Διαδίκτυο.
11χρονη «νύφη» από την Υεμένη σε ένα συγκλονιστικό βίντεο
«Εμπρός λοιπόν, παντρέψτε με – θα αυτοκτονήσω», προειδοποιεί μέσω ενός ολιγόλεπτου βίντεο το οποίο ανέβηκε πρόσφατα στο Youtube, η εντεκάχρονη Nada al-Ahdal από την Υεμένη. Σύμφωνα με την ίδια, απέδρασε από το σπίτι της με τη βοήθεια του θείου της, για να μην αναγκαστεί να παντρευτεί με το ζόρι.

«Δεν έχουν καμία συμπόνια; Προτιμώ να πεθάνω. Δεν φταίνε τα παιδιά, δεν είμαι η μόνη. Μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί. Κάποια παιδιά αναγκάστηκαν να βουτήξουν στη θάλασσα, είναι νεκρά τώρα. Σκοτώνουν τα όνειρά μας, σκοτώνουν τα πάντα μέσα μας. Δεν έχει μείνει τίποτα, πρόκειται για έγκλημα», συνεχίζει το εντεκάχρονο κορίτσι.

Δείτε το βίντεο:



Οι γάμοι σε μικρή ηλικία είναι σύνηθες φαινόμενο στην Υεμένη και έχουν τραβήξει το βλέμμα πολλών ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίες πιέζουν την κυβέρνηση να τους ποινικοποιήσει.

Παραπάνω από το 25% των γυναικών στην Υεμένη παντρεύονται πριν τα 15 τους, σύμφωνα με έρευνα του 2010. Σε αυτό παίζει ρόλο και η αντίληψη ότι μια νεαρή νύφη μπορεί να «διαμορφωθεί» ευκολότερα σε πιστή σύζυγο, να κάνει περισσότερα παιδιά και να μείνει μακριά από πειρασμούς.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v