Το «βρόμικο» σεξ μας κάνει πιο… υγιείς!

Όσοι επιδίδονται σε σαδομαζοχιστικά παιχνίδια στο κρεβάτι είναι πιο υγιείς ψυχολογικά, ισχυρίζεται νέα έρευνα που μελετά το kinky sex.
Το «βρόμικο» σεξ μας κάνει πιο… υγιείς!
Παρ’ ότι οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις συγκαταλέγονται στην πέμπτη έκδοση του Οδηγού Διαγνωστικής και Στατιστικής μελέτης Πνευματικών Διαταραχών ως «πιθανώς προβληματικές», οι άνθρωποι που παίζουν με μαστίγια και αλυσίδες στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να είναι πιο υγιείς ψυχολογικά από όσους δεν πειραματίζονται στο σεξ.

Ο παραπάνω ισχυρισμός προκύπτει από πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Science Medicine και διατείνεται πως οι «φαν των παιχνδιών» όπως το δέσιμο (bondage), η υποταγή και ο σαδομαζοχισμός – ή όπως είναι γνωστό ως ακρωνύμιο «BDSM», είχαν καλύτερο «σκορ» στην έρευνα σε πεδία προσωπικότητας και ψυχολογίας σε σχέση με τους ανθρώπους που επιδίδονται στο καθημερινό, συμβατικό σεξ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1.350 άτομα, απαντώντας σε ερωτηματολόγια, όσοι επιλέγουν το kinky sex, τείνουν να είναι λιγότερο νευρωτικοί και να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καλύτερη σεξουαλική ζωή και καθημερινότητα εν γένει.

«Οι άνθρωποι που δεν φοβούνται να πειραματιστούν στο σεξ είναι πιο έξυπνοι, πιο τολμηροί, λιγότερο νευρωτικοί, πιο υγιείς ψυχολογικά και ζουν αυτό που πραγματικά θέλουν χωρίς να υπολογίζουν ότι αυτό δεν είναι και πολύ αποδεκτό από την κοινωνία», σημείωσε ο ψυχολόγος Andreas Wismeijer, σε συνέντευξή του για την έρευνα στο LiveScience.com.

Ο ειδικός κλείνει το μάτι μάλιστα σε όσους συμβιβάζονται με το λεγόμενο «vanilla sex», δηλαδή το συμβατικό, κλασικό ερωτικό παιχνίδι, λέγοντας πως δεν έχουν καταλάβει τι πραγματικά θέλουν και απλώς βολεύονται με κάτι ακίνδυνο. Διαβάστε την πλήρη συνέντευξή του εδώ

ΠηγήLiveScience


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v