Κάντε σεξ για να φαίνεστε νεότεροι

Το μυστικό για να φαίνεστε αρκετά χρόνια νεότεροι, όποια και αν είναι η ηλικία σας, βρίσκεται στο σεξ, υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες.
Κάντε σεξ για να φαίνεστε νεότεροι
Το μυστικό που αναζητούσαν οι Αλχημιστές βρίσκεται στο σεξ… ή περίπου. Μπορεί την αιώνια νεότητα να μην την εγγυώνται, όμως οι συχνές σεξουαλικές επαφές μας κάνουν να φαινόμαστε αρκετά χρόνια νεότεροι. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο dr. David Weeks, του Βασιλικού Νοσοκομείου του Εδιμβούργου, αναφέροντας ότι τα οφέλη από μία υγιή σεξουαλική ζωή είναι πολλά, ειδικά για τους ηλικιωμένους.

Κατά τη σεξουαλική πράξη, απελευθερώνονται ενδορφίνες. Πρόκειται για μία χημική ουσία που λειτουργεί ως φυσικό παυσίπονο, μειώνει το άγχος και βοηθάει στον ύπνο. Επιπλέον, η άσκηση βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και άρα στην καρδιά. Με το σεξ, όμως, φαίνεται πως απελευθερώνεται και αυξητική ορμόνη, που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο ελαστικό και «αφαιρεί» μέχρι και εφτά χρόνια από την εξωτερική μας εμφάνιση.

Ο Weeks, που θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του σε συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολογίας, συγκέντρωσε πληροφορίες για τη σεξουαλική ζωή ανδρών και γυναικών μέσω ερωτηματολογίων. Μετά τη μελέτη των δεδομένων, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι φαίνονταν νεώτεροι από την ηλικία τους έκαναν -κατά δήλωσή τους- 50% περισσότερο σεξ συγκριτικά με το υπόλοιπο δείγμα της έρευνας. Στις ηλικίες μεταξύ 40-50 ετών, το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε τρεις φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Weeks, η σεξουαλική ικανοποίηση συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ποιότητα της ζωής, ειδικά στις πιο προχωρημένες ηλικίες. «Η σεξουαλικότητα δεν είναι προνόμιο των νεότερων ανθρώπων και ούτε πρέπει να είναι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα στοιχεία της παρούσας έρευνας έρχονται να προστεθούν σε έναν ήδη μεγάλο αριθμό στοιχείων που αποδεικνύουν πως η συχνή σεξουαλική επαφή σχετίζεται και με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Πηγή: Telegraph.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v