Ανακαλύψτε το Tumblr: Δέκα blogs για «κόλλημα»

Μουσική, κινηματογράφος, fitness, σεξ, Μεσαίωνας, Ντοθράκι. Ξεχωρίζουμε δέκα blogs από την άβυσσο του Tumblr που αξίζουν μία ή και παραπάνω επισκέψεις
Ανακαλύψτε το Tumblr: Δέκα blogs για «κόλλημα»
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο κολοσσός Yahoo αγόρασε έναντι 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων την πλατφόρμα του Tumblr. Τι είναι αυτό και γιατί η Yahoo διέθεσε τόσα χρήματα;

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πλατφόρμα η οποία επιτρέπει στον χρήστη να φτιάξει το δικό του blog, αλλά διαθέτει παράλληλα και μερικές social λειτουργίες. Έτσι οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να ποστάρουν φωτογραφίες, μουσική και κείμενα, αλλά και να κάνουν like σε περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει, σχόλια και follow σε άλλα tumblr blogs. Εν ολίγοις, το Tumblr λανσάρει μια νέα εποχή στο «σκονισμένο» blogging, δανειζόμενο στοιχεία από twitter και Facebook.

Όπως και σε κάθε πλατφόρμα blogging λοιπόν, έτσι και στο Tumblr ο καθένας μπορεί να βρει τα πάντα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του και να «καεί» με τις ώρες. Δείτε δέκα αγαπημένα και αρκετά «κολληματικά» παραδείγματα και μοιραστείτε μαζί μας τα δικά σας αγαπημένα tumblr στα σχόλια του άρθρου.

Scorpion Dagger
“hey. these GIFs are mostly digital collages made from images found here/there on the internet”. Έτσι εισάγει τον επισκέπτη ο Scorpion Dagger στο blog του, στο οποίο φιλοξενούνται δεκάδες σουρεαλιστικά gifs απίστευτης ευρηματικότητας και χιούμορ (οι.. πολύ θρήσκοι πιθανώς να το βρουν βλάσφημο), τα οποία εμπνέονται από τον Μεσαίωνα, την Εκκλησία, τις… γάτες, τον Batman και τον Ιησού. 

Back On Pointe
Καλοστημένο και εξαιρετικά χρήσιμο blog για όσους ασχολούνται με το fitness με διατροφικές συμβουλές, ασκήσεις και δεκάδες motivational posters.

Animated Albums
Αν έχετε βαρεθεί τα δυσδιάστατα εξώφυλλα δίσκων, τότε το συγκεκριμένο blog διαθέτει δεκάδες πανέμορφες animated δημιουργίες σε διάσημα εξώφυλλα.

Skate Bush
Η διάσημη τραγουδίστρια σε photoshoped πόζες πάνω στο skateboard.


Movies, Sex and Videotape
Αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος μέσα από εικόνες και gif σε ένα από τα δέκα πιο δημοφιλή σε επισκέψεις blogs του Tumblr. 

Twitter the Comic 
Πανέξυπνη ιδέα, εξίσου έξυπνη η απεικόνισή της. Comic strips βασισμένα σε χιουμοριστικά tweets από όλον τον κόσμο.

Reasons My Son Is Crying
Το blog αποκούμπι κάθε γονιού που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κλαίει το *(&%^&% παιδί του. Ανανεώνεται συχνά με φωτογραφίες από γονείς και ξεκαρδιστικές λεζάντες τύπου:

"The dog was in the way while he was trying to push the chair."


How Do I Put This Gently 
Ξεκαρδιστικά gifs και λεζάντες από περιστατικά της καθημερινότητας που είτε μας νευριάζουν είτε μας κάνουν χαρούμενους. Όπως αυτό παρακάτω: 

«Πώς νοιώθω ακριβώς κάθε Δευτέρα»

Movie Quotes and Inside Jokes
Γιγαντιαίο database για σινεφίλ και όχι μόνο, με άπειρα gifs, ατάκες και σκηνές από αμερικάνικες ταινίες και σειρές. 

Dedalvs
Το tumblr του David J. Peterson, γλωσσολόγου και επιστημονικού συνεργάτη της σειράς Game of Thrones, o οποίος δημιούργησε τις γλώσσες των Δοθράκι και των Βαλύριαν. Οι λάτρεις της σειράς μπορούν να τον ρωτήσουν για οτιδήποτε έχει να κάνει με τις παραπάνω γλώσσες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v