Δωρεάν ξεναγήσεις σε Μουσεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αθηνών για ξεναγήσεις σε Μουσεία στην Αθήνα, με στόχο να φέρει τους Έλληνες πιο κοντά στην πολιτισμική κληρονομία τους.
Δωρεάν ξεναγήσεις σε Μουσεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Με τίτλο «Δυο μουσεία σε μια μέρα» το Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσκαλεί τους πολίτες σε μια σειρά ξεναγήσεων σε Μουσεία ανά την Αθήνα, θέλοντας να τους φέρει σε επαφή με την πολιτισμική κληρονομιά τους.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί από το Mουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και θα ολοκληρωθεί στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου. Η ξενάγηση θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα.

Το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου (Θεωρίας 12, 105 55 Πλάκα) ιδρύθηκε το 1976, μετά τη δωρεά της συλλογής του ζεύγους Κανελλοπούλου στο ελληνικό κράτος. Αρχικά στεγαζόταν στο διατηρητέο νεοκλασικό αρχοντικό Μιχαλέα στους βόρειους πρόποδες της Ακρόπολης, ενώ από το 2010 επαναλειτουργεί με την προσθήκη σε αυτό νέας πτέρυγας, που δημιουργήθηκε με τη δωρεά της Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Περιλαμβάνει αντικείμενα και έργα τέχνης από τους προϊστορικούς μέχρι και τους νεότερους χρόνους, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα και συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού.

Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, 105 56 Πλάκα) εγκαινιάστηκε το 1987 στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων του Πανεπιστημίου Αθηνών και στεγάζεται στην οικία του αρχιτέκτονα –πολεοδόμου Σταματίου Κλεάνθη που φιλοξένησε το πρώτο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας από το 1837 έως το 1841.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των δράσεων του Πανεπιστημίου και ενημερωθείτε για τις επόμενες ξεναγήσεις.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v