Φωτο-ταξίδι γεύσεων σε όλο τον κόσμο με σεφ... γιαγιάδες

Ένας φωτογράφος γύρισε τον πλανήτη απαθανατίζοντας… γιαγιάδες να μαγειρεύουν τα αγαπημένα φαγητά των εγγονών τους. Δείτε το… μουλτι-κούλτι φωτο-αφιέρωμα.
Φωτο-ταξίδι γεύσεων σε όλο τον κόσμο με σεφ... γιαγιάδες
Παραδοσιακές ή πιο μοντέρνες, παλαιών αρχών ή πρωτοποριακές, όλες οι γιαγιάδες του κόσμου μοιράζονται ένα κοινό γνώρισμα: Θέλουν να βλέπουν τα εγγόνια τους χορτάτα. Σίγουρα θα θυμάστε και την δική σας γιαγιά να επιμένει ότι «έχετε μείνει πετσί και κόκαλο» και πως πρέπει να τρώτε καλά – συμβουλή ακολουθούμενη πάντα με ένα ταψί σπανακόπιτα από τα χεράκια της για να περάσετε από την συμβουλή στην πράξη.

Ο ιταλός φωτογράφος Gabriele Galimberti βάλθηκε να αποδείξει πως δεν ήταν μόνο η δική σας ή η δική του γιαγιά που ένιωθε την έμφυτη ανάγκη να ταΐσει μερακλίδικο φαγητό τα παιδιά της (και τα παιδιά των παιδιών της). Γύρισε λοιπόν όλο τον κόσμο και κατέγραψε με τον φακό του 58 γιαγιάδες διαφορετικών εθνικοτήτων να μαγειρεύουν τα πιο «παραδοσιακά» τους πιάτα. Τα οποία φυσικά δεν ξέφυγαν επίσης από το κλικ της φωτογραφικής του μηχανής. Δείτε παρακάτω, και στο PhotoGallery του δημοσιεύματος δεκάδες στιγμιότυπα από το project του «Delicatessen with love», που δεν είναι άλλο από γιαγιάδες να επιδίδονται σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα.


Αρμενία: Ντολμάδες («σαρμαδάκια» με μοσχάρι και ρύζι τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα)


Αϊτή, Lambi (οστρακοειδή ή θαλάσσια σαλιγκάρια με σάλτσα creole)


Μαλάουι, Finkubala (Κάμπιες σε σάλτσα ντομάτας)


Μαρόκο, Bat Bot (η αντίστοιχη «μπομπότα», ψωμί μαγειρεμένο σε τηγάνι)


Ιταλία, Ραβιόλι με ρικότα και σέσκουλα με σάλτσα κιμά


Φιλιππίνες, Kinunot (καρχαρίας σε σούπα καρύδας)


Νησιά Κέιμαν, Ιγκουάνα από την Ονδούρα με ρύζι και φασόλια


Λίβανος, Mjadara («κρέμα» από ρύζι και φακή)


Κίνα, Hui Guo Rou (διπλομαγειρεμένο χοιρινό με λαχανικά)


Ινδία, Κοτόπουλο Vindaloo (ιδιαίτερα καυτερό κοτόπουλο με πολλά μπαχαρικά)

Δείτε περισσότερες γιαγιάδες και ακόμη περισσότερα φαγητά στην ιστοσελίδα του Gabriele Galimberti, ο οποίος μάλιστα τον Ιούνιο βρέθηκε στην Ελλάδα για τις ανάγκες του νέου του project, όπου φωτογράφισε ανθρώπους με αισιόδοξες ιστορίες.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v