30 νοσταλγικές φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα

Αναμνήσεις, νοσταλγία και γεύση από παλιά Ελλάδα: Δείτε 30 συγκινητικές φωτογραφίες από τα παλιά, που μας θυμίζουν πώς ήταν η χώρα έναν αιώνα πριν.
30 νοσταλγικές φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
Πρόσφυγες από τη Σμύρνη που μένουν σε παραπήγματα. Παιδιά που ακόμη παίζουν «τα μήλα» στις γειτονιές. Γέροντες με περίτεχνα μουστάκια και παραδοσιακές φορεσιές, καθισμένοι σε καφενέδες. Παλιά λεωφορεία, άμαξες, «πρωτόγονα» περίπτερα και αναμνήσεις από μια Ελλάδα που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί(;).

Οι φωτογραφιές που διασώζονται μέσω αξιοζήλευτων αρχείων και συλλογών όπως αυτή του φωτογράφου Φρεντερίκ Μπουασονά, και βλέπουν ξανά το φως της δημοσιότητας μέσα από σελίδες κοινωνικών δικτύων, όπως το «Φωτογραφικό ταξίδι στην παλιά Ελλάδα» και «Η παλιά Ελλάδα» του blog για την λαϊκή μουσική ιστορία Mpouzouksides από τις οποίες προέρχονται τα σπανιότατα στιγμιότυπα του δημοσιεύματος, μας θυμίζουν πώς ήταν οι πόλεις και η επαρχία της χώρας πριν έναν αιώνα και πώς εξελίχθηκαν στον χρόνο.

Ξεκινάμε το ταξίδι μας με ένα video που συγκεντρώνει μοναδικής αξίας φωτογραφικό υλικό από τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα, και σας προκαλούμε να συνεχίσετε το άκρως συγκινητικό και νοσταλγικό ταξίδι στον χρόνο στις φωτογραφίες που βρίσκονται στο PhotoGallery, ακριβώς κάτω από τον τίτλο του δημοσιεύματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v