Το Μουσείο της Ακρόπολης γίνεται 4!

Το Μουσείο της Ακρόπολης, κλείνει τέσσερα χρόνια και το γιορτάζει με μειωμένη είσοδο, ειδικό ωράριο και εκδηλώσεις.
Το Μουσείο της Ακρόπολης γίνεται 4!
Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια από τότε που το «διαμάντι» των ευρωπαϊκών μουσείων άνοιξε τις πύλες του στο παγκόσμιο κοινό. Όπως κάθε χρόνο στα γενέθλιά του, έτσι και φέτος, το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει με προσφορές και εκδηλώσεις.

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 λοιπόν, οι εκθεσιακοί του χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, ενώ το ίδιο ωράριο 8α ισχύει και για το εστιατόριό του. Την ημέρα αυτή, η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα ανακαλύψουν μαζί με τους Αρχαιολόγους – Φροντιστές τις ιστορίες των λίθων των τελευταίων 300 ετών, ενώ θα τοποθετηθούν στην Αίθουσα του Παρθενώνα τέσσερις ειδικές οθόνες, μία σε κάθε πλευρά της ζωφόρου, με τρισδιάστατες παραστάσεις των λίθων.

Το ίδιο βράδυ, στις 9 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα πλαισιώσει μουσικά την περιήγηση των επισκεπτών στον προαύλιο χώρο, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για μπάντα.

Παράλληλα, το Μουσείο θα ξεκινήσει στα πωλητήριά του τη διάθεση δύο επετειακών αντιγράφων γλυπτών, την κεφαλή του Ποσειδώνα και της Άρτεμης από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v