Σχεδόν... ερωτική επιστολή της Λαγκάρντ σε Σαρκοζί

Ενδιαφέρον προκαλεί η αποκάλυψη παλαιότερης επιστολής της ισχυρής γυναίκας του ΔΝΤ προς τον Σαρκοζί, στην οποία ζητά την καθοδήγηση και την στήριξη του.
Σχεδόν... ερωτική επιστολή της Λαγκάρντ σε Σαρκοζί
Προβληματισμός επικρατεί στην Γαλλία μετά από την αποκάλυψη προσωπικής επιστολής της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προς τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε από την γαλλική εφημερίδα Le Monde. Αίσθηση προκαλεί το λεξιλόγιο που επέλεξε να χρησιμοποιήσει η κ. Λαγκάρντ, η οποία στην επιστολή της καλεί τον κ. Σαρκοζί να την χρησιμοποιήσει όπως θέλει και ζητά την στήριξη και καθοδήγηση του.

Η επιστολή που βρέθηκε στο διαμέρισμα της επικεφαλούς του ΔΝΤ στο πλαίσιο ερευνών της αστυνομίας για το Σκάνδαλο Ταπί, είναι χειρόγραφη και χωρίς ημερομηνία, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι συντάχθηκε κατά την θητεία της κ. Λαγκάρντ ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Η επιστολή αυτή έχει υπάρξει πηγή υποψιών για την ανάμειξη της κ. Λαγκάρντ στο Σκάνδαλο Ταπί, που αφορά μεγάλα ποσά χρημάτων που δόθηκαν από το κράτος στον επιχειρηματία Μπερνάρντ Ταπι το 2008, αλλά και πηγή γελοιοποίησης της για το αλλόκοτο λεξιλόγιο της.

Ακολουθεί η ελληνική μετάφραση της επιστολής:

«Αγαπητέ Νικολά, πολύ σύντομα και με σεβασμό,

1) Είμαι στο πλευρό σου για να υπηρετήσω εσένα και τα σχέδιά σου για τη Γαλλία
2) Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα αλλά περιστασιακά μπορεί να απέτυχα. Σου ζητώ συγγνώμη.
3) Δεν έχω προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και δεν έχω την επιθυμία να γίνω μια φιλόδοξη δουλοπρεπής όπως πολλοί από αυτούς που σε περιτριγυρίζουν, των οποίων η αφοσίωση είναι πρόσφατη και μικρή σε διάρκεια.
4) Χρησιμοποίησέ με για όσο χρόνο εξυπηρετεί εσένα, την δράση σου και το ''casting'' σου
5) Αν αποφασίσεις να με χρησιμοποιήσεις, σε χρειάζομαι ως καθοδηγητή και υποστηριχτή, χωρίς καθοδηγητή κινδυνεύω να είμαι αναποτελεσματική και χωρίς την υποστήριξη σου κινδυνεύω να μην είμαι αρκετά αξιόπιστη.

Με τεράστιο θαυμασμό Κριστίν Λ.»



Πηγή: lemonde.fr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v