David Bowie: Δείτε το νέο προκλητικό βίντεο κλιπ του

Sexy, βλάσφημο και προκλητικό. Δείτε το νέο βίντεο κλιπ του David Bowie με πρωταγωνιστές την Marion Cotillard και τον Gary Oldman.
David Bowie: Δείτε το νέο προκλητικό βίντεο κλιπ του
Ανέβηκε στο Youtube και κατέβηκε εν μία νυκτί. Συζητήθηκε, απαγορεύτηκε, προκάλεσε, όμως είναι πέρα για πέρα ελκυστικό. Ο λόγος για το νέο βίντεο κλιπ του David Bowie για το τραγούδι «The Next Day», το οποίο συμπίπτει και με την επιστροφή του καλλιτέχνη στην ενεργό μουσική δράση με νέο άλμπουμ. Ο Bowie και αν εγέρασε, δεν σταματά να προκαλεί.

Στο κλιπ πρωταγωνιστούν οι οσκαρικοί ηθοποιοί Gary Oldman και Marion Cotillard, ο πρώτος σε ρόλο κληρικού και η δεύτερη σε ρόλο πόρνης. Ο Bowie κράτησε για τον εαυτό του τον ρόλο του διασκεδαστή σε ένα μπαρ που θυμίζει κάτι από εκκλησία και οίκο ανοχής, ενώ η όψη του θυμίζει αρκετά τον Ιησού.



Ο κληρικός Oldman κρατώντας αγκαζέ μια λευκοφορεμένη γυναίκα μπαίνουν μέσα στο μαγαζί - κωλόμπαρο, όπου τους υποδέχεται ένας χαμογελαστός τύπος που αυτομαστιγώνεται. Ένας καρδινάλιος εμφανίζεται να αράζει στην μπάρα, ενώ την ίδια στιγμή την προσοχή του κληρικού τραβάει μια πόρνη που κάθεται στο μπαρ και η οποία δεν είναι άλλη από την Marion Cotillard. Αφού φιλήσει το χέρι του καρδινάλιου, ο Oldman αράζει δίπλα της και την προσκαλεί να χορέψουν, ενώ ο Bowie από σκηνής «ψέλνει» τους ύμνους του.

Ξαφνικά κάτι φαίνεται να μην πάει καλά, και ο κληρικός κοιτάει έντρομος τα χέρια της πόρνης, στα οποία έχουν εμφανιστεί στίγματα που πετάνε πίδακες αίματος προς πάσα κατεύθυνση. Ο ίδιος κατηγορεί τον Μεσσία Bowie για ό,τι συνέβη και δέχεται την επίθεση των θαμώνων. Το πλάνο αλλάζει με την Cotillard να παίρνει την θλιμμένη πόζα του Ιησού και το κλιπ τελειώνει με τον Bowie να στέκεται πάνω από τους υπόλοιπους, να ευχαριστεί τον κόσμο και να εξαφανίζεται.

Δημιουργός του κλιπ είναι η Floria Sigimonti, η οποία μέσα στο 2013 σκηνοθέτησε και το «The Stars (Are Out Tonight)», το δεύτερο single από το «The Next Day» του Bowie, με τον ίδιο και την Tilda Swinton.

Βοήθειά μας.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v