Το Agro Quality Festival "κερνάει Ελλάδα" στην Τεχνόπολη

Ένα μοσχομυρωδάτο αγροτικό χωριό με προϊόντα από όλη την Ελλάδα, θεματικά εργαστήρια και πολύ παιχνίδι, στήνεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη.
Το Agro Quality Festival κερνάει Ελλάδα στην Τεχνόπολη
Το 4ο Agro Quality Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Μαΐου 2013, στους φιλόξενους χώρους της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Παραδοσιακά εδέσματα από όλη την Ελλάδα, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που ξυπνάει μνήμες από τη ζωή στο χωριό, υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε ένα «Αγροτικό Χωριό» από τα παλιά: τότε που η καθημερινότητα ήταν γεμάτη από μυρωδιές παραδοσιακών γλυκισμάτων και εδεσμάτων και η παραγωγή των πρώτων υλών για το τραπέζι μας γινόταν με παραδοσιακό τρόπο.



Ζύμωμα και φούρνισμα ψωμιού, παρασκευή παραδοσιακής πίτας, παρασκευή χαλβά Φαρσάλων, λειτουργία παραδοσιακού χειροκίνητου Αλευρόμυλου, χειροποίητα Παραδοσιακά ζυμαρικά, είναι μερικά μόνο από τα θεματικά εργαστήρια που θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Ένα μοναδικό ταξίδι στον πλούτο της Ελληνικής υπαίθρου περιμένει μικρούς και μεγάλους, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και τη διαδικασία παραγωγής τους. Εκατοντάδες παραγωγοί με τα προϊόντα τους ντύνουν πολύχρωμα τον χώρο και μας ταξιδεύουν με τα κεράσματά τους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.



Οι μικροί επισκέπτες, ακολουθώντας τους γονείς τους σε ένα παιχνίδι στο χρόνο μαθαίνουν τα ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια, διασκεδάζουν με την φιγούρα του Καραγκιόζη και φτιάχνουν χειροτεχνίες με προϊόντα της γης στο χώρο των παιδικών εργαστηρίων.

Info:
4ο Agro Quality Festival
17 , 18 & 19 Μαΐου
«Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων
Περισσότερες πληροφορίες στο site του Φεστιβάλ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v