Σοκ από τα πυρά κατά μεταναστών στην Μανωλάδα

Επίθεση με καραμπίνα εξαπέλυσαν εργοδότες κατά δεκάδων μεταναστών στην Μανωλάδα, όταν οι τελευταίοι διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.
Σοκ από τα πυρά κατά μεταναστών στην Μανωλάδα
Σοκ έχουν προκαλέσει τα γεγονότα στην Νέα Μανωλάδα, όπου δεκάδες μετανάστες δέχθηκαν τα πυρά καραμπίνας από τους επιστάτες και τον ιδιοκτήτη χωραφιού φράουλας, όταν οι πρώτοι διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.

Ο απολογισμός της επίθεσης μετρά 28 τραυματισμένους μετανάστες. Περίπου διακόσιοι απλήρωτοι αλλοδαποί εργάτες βρέθηκαν στο χωράφι του φραουλοπαραγωγού για να διεκδικήσουν τους μισθούς έξι μηνών, όταν τουλάχιστον ένας από τους τρεις επιστάτες του κτήματος τούς πυροβόλησε με καραμπίνα, στρέφοντας τα πυρά εναντίον τους και όχι στον αέρα για εκφοβισμό.



Ο επιχειρηματίας καθώς και ένας εκ των επιστατών έχουν συλληφθεί, ενώ οι άλλοι δύο κρύβονται για να αποφύγουν την διαδικασία του αυτόφωρου. Εικάζεται ότι υπάρχουν και άλλοι τραυματισμένοι μετανάστες που επίσης κρύβονται φοβισμένοι. Κάποιοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται στο Ρίο με τραύματα στον θώρακα, ενώ τα πιο σοβαρά περιστατικά νοσηλεύονται στον Πύργο της Ηλείας – κανένας τους, ωστόσο, δεν διατρέχει κίνδυνο.

Τα πρωτοφανή γεγονότα είναι απλώς το αποκορύφωμα των φαινομένων ανθρώπινης εκμετάλλευσης στην περιοχή, αφού η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσσα Παναγιωτάρα, μιλώντας στα Μέσα, δήλωσε πως υπάρχουν πολλοί παραγωγοί φράουλας που δρουν με τον ίδιο τρόπο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας έλεγχος των συνθηκών εργασίας των μεταναστών, καθώς η Επιθεώρηση Εργασίας υποστηρίζει πως δεν διαθέτει προσωπικό.



Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Δημήτρης Αρβανίτης, από την άλλη, δήλωσε πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό του συγκεκριμένου επιχειρηματία, ο οποίος μάλιστα δεν κατάγεται από την περιοχή και δρα κατ’ αυτόν τον τρόπο,. Παρ’ όλα αυτά, η τοπική κοινωνία έχει συγκλονιστεί, το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας κάνει λόγο για «εργασιακό σκλαβοπάζαρο», ενώ ήδη στα social media έχουν ξεκινήσει κινήσεις για μποϊκοτάζ στις φράουλες της Μανωλάδας. Τον αποτροπιασμό τους εξέφρασαν με δηλώσεις τους και η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
 
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

"Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ημεδαπών, ηλικίας 39, 27 και 21 ετών, οι οποίοι χθες το απόγευμα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, εργαζόμενοι ως επιστάτες καλλιέργειας φράουλας, πυροβόλησαν σε βάρος περίπου διακοσίων (200) αλλοδαπών εργατών γης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 28 ατόμων.

Τόσο η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας είναι αποφασισμένη να πατάξει τέτοιου είδους φαινόμενα εκμετάλλευσης αλλοδαπών, τα οποία προσβάλλουν τον πολιτισμό της χώρας μας" αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη εδώ.

Πηγή: In.gr


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v