Λόξυγκας… δέκα εβδομάδων προβληματίζει τους γιατρούς

Ο λόξυγκας της μικρής Βρετανίδας Emily Marsh δεν έχει σταματήσει εδώ και δυόμισι μήνες, ενώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Λόξυγκας… δέκα εβδομάδων προβληματίζει τους γιατρούς
Η 13χρονη Emily Marsh, από το Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, έπαθε λόξυγκα πηγαίνοντας για μάθημα, τον περασμένο Ιανουάριο. Το παράξενο είναι ότι από τότε μέχρι σήμερα… δεν έχει σταματήσει. Ο λόξυγκάς της εμφανίζεται με μαθηματική ακρίβεια κάθε δύο δευτερόλεπτα, ακόμα και όταν κοιμάται, και την αναγκάζει να μην πηγαίνει στα απογευματινά της μαθήματα, καθώς είναι εξαντλημένη.

Η έφηβη έχει υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων, που περιλαμβάνουν υπέρηχο, ακτινογραφίες θώρακα, ενδοσκοπικό έλεγχο και μαγνητική τομογραφία. Μέχρι στιγμής, όμως, οι γιατροί αδυνατούν να τη θεραπεύσουν. Η Emily δοκίμασε επίσης την οστεοπαθητική και τον υπνωτισμό, όπως και μια σειρά γιατροσόφια –τίποτα, όμως, δεν είχε αποτέλεσμα.

«Έχω δοκιμάσει τα πάντα, ακόμα και την κουταλιά με το ξύδι. Ήταν τόσο απαίσιο, που αρνήθηκα να το ξανακάνω» δήλωσε η ίδια. «Δοκίμασα επίσης, να πιω νερό ανάποδα και να κρατήσω την αναπνοή μου, και τα παιδιά στο σχολείο έχουν προσπαθήσει πάρα πολή να με τρομάξουν».

Μία άλλη διάσημη περίπτωση μακροχρόνιου λόξυγκα ήταν αυτή του Αμερικάνου Charles Osborne, που είναι και κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες, αφού είχε λόξυγκα για 68 χρόνια συνεχόμενα, από το 1922 έως το 1990, που σταμάτησε μυστηριωδώς.

Πηγή: Telegraph.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v