15χρονος με σύνδρομο Down ανεβαίνει το Έβερεστ!

Ο Eli Reimer από το Όρεγκον των ΗΠΑ είναι ένα 15χρονο παιδί με σύνδρομο Down. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να ανέβει το Έβερεστ, μαζί με τον πατέρα του.
15χρονος με σύνδρομο Down ανεβαίνει το Έβερεστ!
Μπορεί ο 15χρονος Eli Reimer από το Bend της πολιτείας του Όρεγκον να έχει σύνδρομο Down, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να δει τη γη από το ψηλότερο μέρος του κόσμου. Μαζί με τον πατέρα του και άλλους επτά ορειβάτες περπάτησαν για περισσότερα από ογδόντα χιλιόμετρα στα Ιμαλάια.

Ο πατέρας του Justin Riemer ανέφερε για το κατόρθωμα του γιου του «Είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε! Κανένας άλλος έφηβος με σύνδρομο Down στις ΗΠΑ δεν έχει επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Είναι μνημειώδες» και πρόσθεσε «η αναπηρία δεν αποτελεί περιορισμό. Η ζωή αυτών των ατόμων έχει επίσης αξία».

Ο πατέρας και ο γιος κατάφεραν να φτάσουν στη νότια κατασκήνωση βάσης του βουνού από την πλευρά του Νεπάλ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας του, οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως στον Eli για να ανέβει σε αυτό το υψόμετρο.

Οι δυσκολίες στην αναρρίχηση των Ιμαλαΐων είναι πολλές. Εκτός από το μεγάλο υψόμετρο και το ψύχος, οι ορειβάτες πέφτουν συχνά πάνω σε θανατηφόρες χιονοστιβάδες.

Σύμφωνα με το WBTV.com ο Eli και ο πατέρας του όταν επέστρεψαν από το ταξίδι τους στις 22 του περασμένου Μαρτίου, μια μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, είχαν θερμό καλωσόρισμα από φίλους που τους περίμεναν στο Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

O νεαρός κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 85 χιλιάδων δολαρίων από δωρεές, χρήματα τα οποία έδωσε στο ίδρυμα Elisha Foundation, το οποίο προσφέρει υποστήριξη σε οικογένειες με παιδιά με αναπηρίες.

Πηγή: News247.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v