Μυστήριο με κινητό τηλέφωνο σε διαφήμιση του 1938

Μια γυναίκα εμφανίζεται σε διαφήμιση του 1938 να μιλά σε κινητό τηλέφωνο και το διαδίκτυο παίρνει φωτιά. Δείτε το βίντεο και την λύση(;) του μυστηρίου.
Μυστήριο με κινητό τηλέφωνο σε διαφήμιση του 1938
Ερωτήματα έχει προκαλέσει στην διαδικτυακή κοινότητα βίντεο από διαφήμιση του 1938, στο οποίο μια γυναίκα εμφανίζεται να μιλά για λίγο σε ασύρματο τηλέφωνο και μετά να το κλείνει. Η διαφήμιση έχει γυριστεί σε ένα εργοστάσιο του αμερικανικού κολοσσού «Dupont» και έχει γίνει viral στο Youtube, με πολύ κόσμο να μιλά για… ταξίδι στον χρόνο.

Πριν από μερικές ημέρες όμως, ένας χρήστης με το ψευδώνυμο planetcheck έγραψε στα σχόλια: «Η κυρία που βλέπετε είναι η προ γιαγιά μου Gertrude Jones. Ήταν 17 ετών. Τη ρώτησα σχετικά με αυτό το βίντεο και εκείνη το θυμάται ξεκάθαρα. Η Dupont εκείνη την εποχή είχε ένα τμήμα τηλεφωνικών επικοινωνιών στο εργοστάσιο και έκαναν πειράματα με ασύρματα τηλέφωνα. Όπως μου είπε η ίδια μιλούσε με έναν από τους επιστήμονες, ο οποίος κρατούσε ένα άλλο ασύρματο τηλέφωνο και φαίνεται να περνάει από δεξιά της στο βίντεο».

Δείτε το βίντεο:



Μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κάποια ανεξάρτητη πηγή για να επαληθεύσει τα γραφόμενα του χρήστη, όμως ένας άλλος χρήστης έγραψε ότι ξέρει κάποιον άλλον ο οποίος δούλευε τότε στο εργοστάσιο και θα το ψάξει περισσότερο.

Το βίντεο αυτό είναι το δεύτερο στο οποίο ένα ασύρματο τηλέφωνο εμφανίζεται πολύ πριν την ανακάλυψή του. Το 2010, ένα κομμάτι από ταινία του Τσάπλιν έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και έδειχνε μια γυναίκα να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο, προκαλώντας και τότε θεωρίες περί ταξιδιού στον χρόνο.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v