Ρουπακιώτης: Δημόσιος διάλογος για το σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους

Η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα γκέι ζευγάρια, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο το οποίο διαβίβασε στην Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
Ρουπακιώτης: Δημόσιος διάλογος για το σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους
"Η ελληνική κυβέρνηση μελετά το θέμα επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της ύστερα από διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου", δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννάκη και Μαρίας Ρεπούση.

Οι δύο βουλευτές επισήμαναν, ότι σύμφωνα με τον νόμο 3719/2008 η δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης δόθηκε αποκλειστικά σε ετερόφυλα ζευγάρια και έτσι δημιουργούνται συνθήκες διάκρισης κατά των ατόμων του ιδίου φύλου.

Ο κ. Ρουπακιώτης, επεσήμανε ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν αγνοεί ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ρυθμίζεται το ζήτημα της συμβιωτικής σχέσης ομόφυλων προσώπων, καίτοι υφίστανται μεγάλες διαφορές μεταξύ των εθνικών νομοθεσιών των κρατών μελών της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν τον θεσμό της καταχωρημένης συμβίωσης, εν τούτοις σε επίπεδο ΕΕ δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο για το εν λόγω ζήτημα».

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 775 ζευγάρια έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ν.Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v