Απιστία αποκαλύπτει η ρωσική εκδοχή των Google Maps

Την απιστία του αρραβωνιαστικού της ανακάλυψε 24χρονη Ρωσίδα στο Yandex Maps, ένα site με λειτουργία αντίστοιχη του street view στο Google Maps, όταν η εικόνα του συντρόφου της αγκαλιά με άλλη γυναίκα εμφανίστηκε στην οθόνη του υπολογιστή της.
Απιστία αποκαλύπτει η ρωσική εκδοχή των Google Maps
Θυμάστε τότε που το Google Maps είχε πρωτοαρχίσει να «ζουμάρει» όλο και πιο κοντά στα σπίτια, και οι συζητήσεις περί παραβίασης ιδιωτικού απορρήτου είχαν ανάψει; Το θέμα είχε επιλυθεί με το λεγόμενο “blur” στα πρόσωπα, που δεν διακρίνονται ούτε στο τελευταίο στάδιο «ζουμαρίσματος», κι όλοι ευχαριστημένοι, σωστά; Όχι ακριβώς. Διότι μπορεί η Google να δέχτηκε αυτόν τον συμβιβασμό, δεν το έκαναν κι όλες οι αντίστοιχες υπηρεσίες χαρτών, όμως.

Κάπως έτσι, η 24χρονη Marina Voinova ανακάλυψε στο Yandex Maps, την αντίστοιχη υπηρεσία Google Maps στη Ρωσία, ότι ο αρραβωνιαστικός της την απατούσε. Στη live εικόνα που βρήκε ψάχνοντας τη διεύθυνση του σπιτιού της στο Perm της Δυτικής Ρωσίας φαινόταν καθαρά ο επί πενταετία σύντροφός της, Sasha, να φιλά και να αγκαλιάζει μια μυστηριώδη καστανή, της οποίας το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο αρραβώνας διαλύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ η Voinova δηλώνει συντετριμμένη από την απιστία του «έρωτα της ζωής της». Η ίδια περιγράφει την ηλεκτρονική της ανακάλυψη ως σημάδι της μοίρας. Είπε, μάλιστα, σε τοπική εφημερίδα ότι στην αρχή μετάνιωσε που έψαξε τη διεύθυνση στο internet, αλλά τελικά κατάλαβε ότι «ήταν ανόητο να κατηγορεί το internet αντί για τον σύντροφό της».

Εκπρόσωπος τύπου της Yandex Maps δήλωσε ότι όποιος δεν επιθυμεί να φαίνεται το πρόσωπό του στο site μπορεί να ζητήσει να αφαιρεθεί η εικόνα για νόμιμους λόγους.

Πηγή: Telegraph.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v