2013: Τα resolutions της νέας χρονιάς

Ξεφεύγοντας από την πεπατημένη της υποχρεωτικής θέσπισης γενικών και αόριστων στόχων για το νέο έτος, αποφασίζουμε να δούμε τα resolutions της νέας χρονιάς με άλλο μάτι και να συντάξουμε μια ειλικρινή λίστα με το τι πραγματικά θέλουμε να κάνουμε το 2013.
2013: Τα resolutions της νέας χρονιάς
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της, άλλη μια φορά μπαίνουμε στην – ομολογουμένως διασκεδαστική – διαδικασία του να θέσουμε νέους στόχους για το νέο έτος. Διασκεδαστική, γιατί κάθε φορά ξεκινάμε τον χρόνο με την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση που μας έχουν δώσει και κάθε φορά καταλήγουμε να φέρνουμε εις πέρας έναν (άντε το πολύ δύο) εξ’ αυτών. Δεν το βάζουμε κάτω όμως και στην… αυγή του 2013 παίρνουμε χαρτί και μολύβι και σημειώνουμε όλα αυτά τα οποία θέλουμε να φέρουμε φέτος εις πέρας. Και κάτι μας λέει ότι φέτος θα τα καταφέρουμε.

* Θα πετάξουμε την τηλεόραση. Όμως θα κρατήσουμε τον υπολογιστή και την σύνδεση στο Internet για να μπορούμε να βλέπουμε όλες εκείνες τις εθιστικές και ποιοτικές σειρές που έχει να μας προσφέρει απλόχερα η αμερικάνικη (ναι, η αμερικάνικη) και η βρετανική τηλεόραση. Να γίνουμε πιο παραστατικοί; Φέτος σκοπεύουμε να λιώσουμε (σ)το Game of Thrones, το American Horror Story και το Downton Abbey.

* Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε για ποιόν ακριβώς λόγο έχουμε τουλάχιστον δέκα διαφορετικές e-mail διευθύνσεις - η απάντηση είναι «χωρίς κανέναν απολύτως λόγο» - και θα καταργήσουμε τουλάχιστον τις εννιά από αυτές, αν όχι όλες.

* Στις επόμενες εκλογές, θα ξέρουμε πραγματικά ποιους ψηφίζουμε και γιατί τους ψηφίζουμε, έτσι ώστε μετά να μην κοπανάμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Και αν το κάνουμε, τουλάχιστον να ξέρουμε ότι έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης.

* Θα σταματήσουμε να καταπίνουμε φάρμακα χωρίς λόγο ή επειδή μοιάζουν με καραμελίτσες.

* Θα μάθουμε τι σημαίνει «resolutions».

* Θα βρούμε την original λίστα Λανγκάρντ και θα την δημοσιεύσουμε.

* Αν πραγματικά μας αρέσει κάποιος/α, θα του/τις το πούμε κατάμουτρα, όντας αισιόδοξοι, ακόμα και αν φάμε χυλόπιτα. Τουλάχιστον προσπαθήσαμε.

* Θα ξεκινήσουμε να πλένουμε τα χέρια μας ΑΦΟΥ χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα.

* Θα βλέπουμε περισσότερα βίντεο με αστεία ζωάκια στο Youtube γιατί μας κάνουν καλό στην ψυχολογία.

* Και θα διαβάζουμε τα κορυφαία σχόλια στα βίντεο, γιατί έχουν πραγματικά πολύ πλάκα.

* Δεν θα ακούσουμε ποτέ ξανά το Gangnam Style, ούτε κανένα τραγούδι του Παντελή Παντελίδη.

* Θα αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερες ταινίες στο σπίτι ή να πηγαίνουμε περισσότερο σινεμά.

* Θα βρούμε τρόπους να ζούμε χωρίς να ξοδεύουμε αλόγιστα (δείτε εδώ πως) και τα χρήματα που θα μας μείνουν θα τα ξοδέψουμε για ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

* Ή μια συναυλία του αγαπημένου μας συγκροτήματος στο εξωτερικό.

* Θα προσπαθήσουμε να θυμόμαστε πράγματα/ ραντεβού/ πληροφορίες χωρίς να κοιτάμε κάθε τρεις και λίγο το smartphone. Οι παλιότεροι αυτό έκαναν και υπήρξαν πολύ πιο έξυπνοι και σοφοί από εμάς.

* Θα βλέπουμε λιγότερες ειδήσεις και περισσότερα ντοκιμαντέρ. (Όσοι πετάξατε την τηλεόραση όπως είπαμε πιο πάνω, υπάρχει πάντα το Internet).

* Θα δοκιμάσουμε εκείνο το φαγητό, το οποίο λέμε ότι δεν μας αρέσει, αλλά δεν το έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Βλέπε: φακές, μπάμιες, ροκφόρ, φασολάδα, μανιτάρια κτλ.

* Θα ξεκόψουμε από τα άτομα που αντιπαθούμε και θα «προσθέσουμε» άτομα που μας κάνουν χαρούμενους. Σημείωση: Όχι στο facebook, στον πλανήτη Γη.

* Θα σταματήσουμε να τρώμε αφού έχουμε βουρτσίσει τα δόντια μας.

* Θα αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για το αντίθετο φύλο. Όχι, δεν είναι όλοι άντρες μ@*&^ες ούτε όλες οι γυναίκες π*&^%@ες.

* Θα φοράμε ρούχα που μας ταιριάζουν και μας κάνουν να δείχνουμε όμορφοι/ες και όχι ρούχα που νομίζουμε ότι μας ταιριάζουν.

* Θα πάρουμε ένα κατοικίδιο. Όχι από petshop.

* Θα μάθουμε και άλλα επιτραπέζια παιχνίδια εκτός από το Taboo και το Trivial Pursuit. Για παράδειγμα τους «Άποικους του Κατάν».

* Θα σταματήσουμε να ψάχνουμε τρόπους να «βολευτούμε» ή να «βολέψουμε» συγγενικά/ φιλικά μας πρόσωπα. Διάολε, αυτή δεν ήταν η νοοτροπία που μας έφερε σε αυτό το χάλι;

* Δεν θα κόψουμε το αλκοόλ, αλλά θα το περιορίσουμε, μαζί με τις κραιπάλες. Αυτά τα δύο πάνε πακέτο.

* Θα μάθουμε να μαγειρεύουμε και θα κόψουμε το delivery.

* Θα κάνουμε update το antivirus στον υπολογιστή μας και θα κάνουμε format για να σταματήσει επιτέλους να κολλάει ο καταραμένος.

* Θα ξεκινήσουμε να διαβάζουμε περισσότερα βιβλία. Αν δεν ξέρετε από ποιο να ξεκινήσετε, μείνετε συντονισμένοι στην στήλη Βιβλίο του In2life και είναι σίγουρο πως κάποιο θα σας «γυαλίσει».

* Θα μάθουμε επιτέλους πως να κάνουμε ΣΩΣΤΗ ανακύκλωση. Ακούγεται εύκολο – και είναι – όμως ανάθεμα αν η μισή Αθήνα ξέρει πώς και τι πρέπει να πετάξει και που. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

* Θα σταματήσουμε να βρίζουμε στον δρόμο.

* Και να κορνάρουμε.

* Θα κάνουμε backup όλες τις φωτογραφίες μας σε έναν εξωτερικό σκληρό. Και τα βίντεο.

* Θα σταματήσουμε να γκρινιάζουμε κάθε τρεις και λίγο για τις αλλαγές στο Facebook και θα το πάρουμε απόφαση: το Facebook θα αλλάζει μορφή και κανόνες ασφαλείας κάθε τρεις και λίγο και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό. Εντάξει;

* Πριν ποστάρουμε οτιδήποτε σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο, θα κάνουμε μια παύση για να αναρωτηθούμε τα εξής: «είναι απολύτως απαραίτητο να μοιραστώ αυτό το πράγμα με ολόκληρο το κοινωνικό μου δίκτυο;», αν η απάντηση δεν είναι «ναι, πρέπει οπωσδήποτε να το μοιραστώ», τότε δεν θα το κάνουμε.

* Θα προσφέρουμε εθελοντική βοήθεια τουλάχιστον μια φορά τον επόμενο μήνα. Αφενός θα νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας, αφετέρου είναι σίγουρο ότι αυτή η μια φορά θα επαναλαμβάνεται σε όλη τη διάρκεια του έτους.

* Δεν θα ξαναβρίσουμε/ξαναφωνάξουμε σε δημόσια υπηρεσία. Είναι δύσκολο, αλλά θα τα καταφέρουμε.

* Θα ανοίξουμε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό για εμάς, όπου κάθε μήνα θα βάζουμε ένα συγκεκριμένο ποσό. Σε βάθος χρόνου θα μας ευγνωμονούμε.

* Θα κάνουμε το ίδιο και για τα παιδιά μας.

* Θα πούμε «φτάνει πια» στις δίαιτες αστραπή, στα θαυματουργά σκευάσματα – πεταμένα λεφτά και σε οποιονδήποτε μας τάζει φύκια και μεταξωτές κορδέλες σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την σιλουέτα μας. Για να χάσουμε βάρος θα πρέπει να κάνουμε ένα και μόνο ένα πράγμα: να τρώμε λιγότερες θερμίδες απ’ ό,τι «καίμε». Θέλουμε να τρώμε και την «σαβούρα» μας; Τότε…

* …θα πούμε «ναι» στην άσκηση, σε οποιαδήποτε μορφή της. Βαριόμαστε το γυμναστήριο μόνοι; Θα βρούμε παρέα και θα του δώσουμε να καταλάβει. Βαριόμαστε το γυμναστήριο εν γένει; Θα ξεκινήσουμε κάποιο άθλημα. Βαριόμαστε το άθλημα; Θα αρχίσουμε το τρέξιμο στο πλησιέστερο πάρκο. Βαριόμαστε και αυτό; Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

* Θα κόψουμε το τσιγάρο, μόνο αν το αποφασίσουμε εμείς. Όχι επειδή μας το επιβάλλουν άλλοι.

* Θα χρησιμοποιούμε λιγότερο (ή καθόλου) το αυτοκίνητο, γιατί πολύ απλά δεν συμφέρει πλέον ούτε το περιβάλλον ούτε την τσέπη μας. Εναλλακτικές; Τα μέσα συγκοινωνίας δεν είναι πάντα τόσο άθλια όσο τα παρουσιάζουμε και το ποδήλατο είναι μια επένδυση που δεν θα τη μετανιώσουμε.

* Θα ξεχρεώσουμε κάρτες και δάνεια, υπολογίζοντας έσοδα και έξοδα και εφαρμόζοντας μεθόδους οικονομίας.

* Θα ανεβούμε επαγγελματικά. Πώς; Θέτοντας μικρούς και ορατούς στόχους εξέλιξης βήμα- βήμα.

* Θα ερωτευτούμε. Ξανά.

*Θα …..;

Συμπληρώστε τον δικό σας στόχο για το 2013.

Καλή χρονιά και καλή μας επιτυχία!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v