Φωτογραφία ανθρωπιάς κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Το στιγμιότυπο του νεοϋορκέζου αστυνομικού που πλησιάζει και χαρίζει σε άστεγο ένα ζευγάρι μπότες έχει συγκινήσει χιλιάδες κόσμο και κάνει τον γύρο του Facebook, εμπνέοντας ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Μάθετε την ιστορία πίσω από την φωτογραφία.
Φωτογραφία ανθρωπιάς κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Νεαρός αστυνομικός πλησιάζει άστεγο στην Times Square της Νέας Υόρκης και του προσφέρει ένα ζευγάρι μπότες. Πρόκειται για το στιγμιότυπο που βλέπετε στην φωτογραφία, το οποίο διαδίδεται από… κλικ σε κλικ εδώ και λίγες ημέρες, αφού όπως φαίνεται η κοινότητα του Facebook εκτίμησε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που εμπνέει η εικόνα.

Τι ακριβώς έγινε; Μια νεαρή γυναίκα, η Jennifer Foster, έκανε βόλτα με τον σύζυγό της στην γνωστή πλατεία της Νέας Υόρκης, όταν είδε έναν άστεγο άνδρα, χωρίς παπούτσια, να ζητά ελεημοσύνη από τους περαστικούς. «Καθώς πλησίαζα, ένας αστυνομικός έφτασε δίπλα του και του είπε “Έχω αυτές τις μπότες για σένα, είναι παντός καιρού. Έλα να τις βάλουμε, για να είσαι καλύτερα”. Ο αστυνομικός γονάτισε στο έδαφος και συνέχισε βοηθώντας τον άστεγο να βάλει κάλτσες και τις καινούριες μπότες. Δεν γνώριζε ότι τον παρακολουθούσα και δεν περίμενε τίποτα ως αντάλλαγμα», έγραψε η ίδια η Foster, που τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία.

«Υπηρετώ τον νόμο εδώ και 17 χρόνια και ποτέ στην ζωή μου δεν έχω εντυπωσιαστεί τόσο. Δεν απέσπασα το όνομα του αστυνομικού. Είναι σημαντικό, για όλους μας, πιστεύω, να θυμόμαστε τον πραγματικό λόγο που βρισκόμαστε σε αυτήν την δουλειά», συνέχισε.

Η φωτογραφία βρίσκεται δημοσιευμένη στην σελίδα της Νεοϋορκέζικης Αστυνομίας (NYPD) στο Facebook, και έχει ήδη αποσπάσει πάνω από 516.000 likes, 187.000 shares και 39.000 σχόλια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v