Πιθανή απουσία της Ελλάδας από τη φετινή Eurovision

Όλο και πιο έντονες οι συζητήσεις από την ΕΡΤ για μη συμμετοχή της Ελλάδας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Ανταποκρινόμενη στο λαϊκό αίσθημα και σεβόμενη την οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΔΣ, η δημόσια τηλεόραση δε θα συμμετέχει φέτος στο διαγωνισμό.
Πιθανή απουσία της Ελλάδας από τη φετινή Eurovision
Ακολουθώντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας και της Πολωνίας, οι οποίες έχουν ήδη δηλώσει πως δε θα συμμετέχουν στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision για οικονομικούς λόγους, η Ελλάδα φαίνεται πως θα κρατήσει την ίδια στάση, απέχοντας κι εκείνη από τη φετινή διοργάνωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου, μιλώντας στο Βήμα τόνισε πως η δημόσια τηλεόραση ανταποκρινόμενη στο λαϊκό αίσθημα δε θα πρέπει να συμμετάσχει φέτος στο διαγωνισμό.

Ανάλογες συζητήσεις έχουν γίνει και στην ΕΡΤ, ενώ στελέχη του ΔΣ αναφέρουν πως η μη συμμετοχή της χώρας στο φετινό διαγωνισμό είναι σχεδόν βέβαιη, εκτός αν βρεθεί κάποιος χορηγός, ο οποίος θα αναλάβει τα έξοδα.

Εκτός από την Ελλάδα φαίνεται πως στη Σουηδία, όπου θα διεξαχθεί ο φετινός διαγωνισμός δε θα ταξιδέψει ούτε και η Κύπρος. Σύμφωνα με προβληματισμούς που εξέφρασαν εκπρόσωποι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, ίσως γίνουν η αιτία να ακυρώσει τελικά τη συμμετοχή της.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v