SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Νησί- φάντασμα στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού

Δεν υπάρχει στον πραγματικό κόσμο το νησί Sandy Island του Ειρηνικού Ωκεανού, ανακάλυψε η επιστημονική κοινότητα του πανεπιστημίου του Σίδνει. Η λωρίδα της γης που καταγράφεται στους χάρτες εδώ και μία δεκαετία, φαίνεται να είναι απλά και μόνο δημιούργημα ανθρώπινου λάθους.

Νησί- φάντασμα στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού

Ένα ολόκληρο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, το οποίο παρουσιάζεται στα θαλάσσια διαγράμματα και τους χάρτες, όπως επίσης και στο Google Earth στο Google Maps, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Αυτή η δήθεν λωρίδα γης, η οποία στο Google Maps ονομάζεται Sandy Island σύμφωνα με το Google Maps ήταν τοποθετημένη μεταξύ της Αυστραλίας και της Γαλλίας, ενώ βρισκόταν στην κατοχή της Νέας Καληδονίας. Οι επιστήμονες όμως διαπίστωσαν σε ταξίδι τους πως στην τοποθεσία που θα έπρεπε να βρίσκεται το νησί, υπήρχαν μόνο τα καταγάλανα νερά της Coral Sea.

Το νησί- φάντασμα καταγράφεται στους χάρτες εδώ και περίπου μία δεκαετία. Η Maria Seton, μέλος της επιστημονικής ομάδας του πανεπιστημίου του Σίδνει δήλωσε, «Περιμέναμε να βρούμε κομμάτι γης και όχι 1.400 μέτρα βάθους ωκεανού. Όλη η ομάδα είναι πολύ προβληματισμένη. Δεν μπορούμε να βρούμε μια λογική εξήγηση σχετικά με το πώς βρέθηκε το νησί στους χάρτες.»

Η Υδρογραφική υπηρεσία της Αυστραλίας, η οποία δημιουργεί τους ναυτικούς χάρτες της χώρας, υποστηρίζει πως η εμφάνιση του νησιού οφείλεται σε κάποιο ανθρώπινο λάθος, το οποίο με τα χρόνια επαναλαμβάνεται καθώς μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει αντιληπτό.
Εκπρόσωποι της Google δηλώνουν πως ο «χώρος» μεταβάλλεται συνεχώς, ενώ η προσπάθεια για την διαρκή παρακολούθηση των αλλαγών αυτών είναι ατέρμονη. Οι χαρτογράφοι ανά τον κόσμο σπεύδουν πλέον να διορθώσουν το λάθος αυτό, αφαιρώντας το νησί εξ’ ολοκλήρου από τους χάρτες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2