Έρευνα: Οι άνδρες χωρίς μαλλιά αρέσουν περισσότερο

Οι άνδρες που ξυρίζουν τα μαλλιά τους φαίνονται αρρενωπότεροι, και αρέσουν περισσότερο στις γυναίκες, λέει έρευνα του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, που συστήνει στους άνδρες με σημάδια αραίωσης να τολμήσουν το ξυράφι.
Έρευνα: Οι άνδρες χωρίς μαλλιά αρέσουν περισσότερο
Ο Bruce Willis τώρα δικαιώνεται. Οι άνδρες που ξυρίζουν το κεφάλι τους εκλαμβάνονται από την κοινωνία ως αρρενωπότεροι, λέει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Social Psychological and Personality Science. Ο Alfred Mannes, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία, και υπερήφανος καραφλός ο ίδιος, διεξήγαγε την έρευνα σε 60 συμμετέχοντες, στους οποίους έδειξε φωτογραφίες διαφορετικών ανδρών, με διαφορετικές… ποσότητες μαλλιών (από πολλά έως καθόλου).

Η έρευνά του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλοι οι συμμετέχοντες έδιναν στους άνδρες χωρίς καθόλου μαλλιά, εκείνους δηλαδή που είχαν ξυρίσει τα μαλλιά τους, υψηλότερες βαθμολογίες όσον αφορά την αρρενωπότητα, τη δύναμη, την κυριαρχία και τις ηγετικές ικανότητες.

"Οι ξυρισμένοι άνδρες είναι πιο ελκυστικοί από αυτούς που έχουν φανερά τα σημάδια της αραίωσης. Οπότε αυτοί που χάνουν τα μαλλιά τους μπορούν να ενισχύσουν την αρρενωπότητα τους και τη γοητεία τους με το να ξυριστούν" δήλωσε ο Mannes, προσθέτοντας ότι το να ξυρίσει κανείς το κεφάλι του είναι μια τολμηρή κίνηση, και ως εκ τούτου ένα αρρενωπό χαρακτηριστικό, που δύσκολα θα άφηνε μια γυναίκα ασυγκίνητη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v