Ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Μαδρίτη προστάτεψε διαδηλωτές

Ο Αλμπέρτο Κασίγιας είναι από χθες ο πιο διάσημος μαγαζάτορας στη Μαδρίτη, καθώς κατά την διάρκεια της τεράστιας πορείας διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας προστάτευσε μια ομάδα διαδηλωτών, μην επιτρέποντας στις αρχές να εισέλθουν στο κατάστημά του. Δείτε το βίντεο.
Ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Μαδρίτη προστάτεψε διαδηλωτές
«Εσείς είστε οι ήρωες, εγώ δεν έκανα τίποτα πέραν του να στέκομαι εδώ μπροστά. Εδώ είναι το σπίτι για όλους σας. Σε σας δε θα απαγορεύσω την είσοδο", λέει στους διαδηλωτές ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Prado στην Μαδρίτη, Αλμπέρτο Κασίγιας. Μερικές ώρες πιο πριν, είχε προστατέψει αρκετούς από αυτούς μην επιτρέποντας στις αρχές να εισέλθουν στο μαγαζί του, ενώ οι φωτογραφίες από την γενναία στάση του 50χρονου έκαναν το γύρο του κόσμου.

Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν το ισπανικό Κοινοβούλιο την περασμένη Τρίτη, διαμαρτυρόμενοι για την σκληρή λιτότητα και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης στη Μαδρίτη μεταξύ των διαδηλωτών του κινήματος των "Αγανακτισμένων" και των αστυνομικών που χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Κοινοβούλιο, φωνάζοντας "παραιτηθείτε", και καταγγέλλοντας μια δημοκρατία "που έχει δημευτεί και υποδουλωθεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές".

Οι συμπλοκές ήταν γενικευμένες. Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του ΒΒC, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από ισπανικά μέσα ενημέρωσης έγιναν είκοσι συλλήψεις διαδηλωτών, ενώ τριάντα δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη βίαιη καταστολή της Αστυνομίας.

Στο παρακάτω βίντεο, ο – διάσημος πλέον – μαγαζάτορας δέχεται την αγάπη του κόσμου:



Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v