Ένα «τέρας» στις ακτές της Νέας Υόρκης

Με μια πρώτη ματιά, θα έπαιρνες όρκο ότι είναι ένα γουρουνάκι. Με μια δεύτερη, θα διαπίστωνες ότι τα πόδια του καταλήγουν σε δάχτυλα. Το μυστηριώδες πλάσμα που ξεβράστηκε στις ακτές της Νέας Υόρκης έχει πυροδοτήσει θεωρίες συνωμοσίας.
Ένα «τέρας» στις ακτές της Νέας Υόρκης
Το πτώμα ενός μυστηριώδους ζώου, που ξεβράστηκε στην ακτή του East River της Νέας Υόρκης, έχει πυροδοτήσει συζητήσεις και θεωρίες συνωμοσίας, με τα online δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για σκύλο, για γουρούνι αλλά και για διάφορα πιο «περίεργα» σενάρια.

Το «τέρας» βρέθηκε και φωτογραφήθηκε από μία ερασιτέχνη φωτογράφο, την Denise Ginley, που περπατούσε κάτω από την Γέφυρα του Μπρούκλιν στο Μανχάταν την Κυριακή. Με μια πρώτη ματιά, το ζώο μοιάζει απλώς με πρησμένο γουρούνι –θεωρία την οποία υποστηρίζει το Τμήμα Πάρκων της Νέας Υόρκης– αλλά σε μια δεύτερη εξέταση αποδείχτηκε ότι το ζώο έχει δάχτυλα στα πόδια, αντί για οπλές.

Οι θεωρίες που έχουν «πέσει στο τραπέζι» μέχρι στιγμής μιλούν για σκύλο, ή ακόμα πιο ανησυχητικά για γιγάντιο αρουραίο. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μυρμηγκοφάγο, ρακούν ή κάποιο συγγενικό είδος του possum. Ένας σχολιαστής σε κάποιο online forum υποστήριξε ότι το ζώο προέρχεται από ένα κοντινό δημόσιο κέντρο ζωικών ασθενειών, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «κάτι» που προέκυψε από μυστικά εργαστηριακά πειράματα. «Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ότι αυτά τα μυστηριώδη πλάσματα ξεβράζονται στις ακτές γύρω από το Plum Island, όπου βρίσκεται το κέντρο» σχολίασε.

Όπως δήλωσε η φωτογράφος, Denise Ginley, στο blog Daily Intel, «θα μπορούσε να είναι ένας τρομακτικά μεγάλος αρουραίος, ή θα μπορούσε να είναι τέρας. Άλλωστε, ένας τόσο μεγάλος αρουραίος ουσιαστικά είναι τέρας, έτσι δεν είναι;». το blog συγκρίνει το ζώο, του οποίου ένα μέρος του σαγονιού φαίνεται να λείπει, με κάτι από τα X-Files.

«Ήταν ένα γουρούνι το οποίο είχε περισσέψει προφανώς από κάποιο μπάρμπεκιου. Το πετάξαμε στα σκουπίδια» δήλωσε εκπρόσωπος του Τμήματος Πάρκων Νέας Υόρκης στο site Animal NY. Όταν πιέστηκε περισσότερο, πρόσθεσε απλά «ήταν ένα ψητό γουρούνι, το πετάξαμε. Δεν μετρήσαμε τα δάχτυλα των ποδιών του, απλώς το πετάξαμε».

Η μπλογκόσφαιρα, όμως, δεν πείστηκε. «Ελπίζουμε λέγοντας ότι το πέταξαν να εννοούν πως το έστειλαν σε κάποιο top-secret εργαστήριο για περαιτέρω ελέγχους, γιατί εμείς δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε απαντήσεις» έγραψε το Daily Intel.

Η.Κ.
Πηγή: Telegraph.co.uk

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v