Φεστιβάλ Μετριότητας και Στρογγυλεμένης Άποψης: Κανιβαλίζοντας… στο Facebook

Βαρεθήκατε να διαβάζετε φράσεις-κλισέ στις εφημερίδες; Θέλετε να χαστουκίσετε όποιον ξεστομίζει τις πιο μέτριες παροιμίες στα social media; To πρώτο Φεστιβάλ Μετριότητας και Στρογγυλεμένης Άποψης είναι εδώ και σας επιτρέπει να βγάλετε το άχτι σας!
Φεστιβάλ Μετριότητας και Στρογγυλεμένης Άποψης: Κανιβαλίζοντας… στο Facebook
Ήταν η ευχάριστη έκπληξη ενός αποπνικτικού μεσημεριού. Τα πρώτα χαχανητά στο γραφείο πέρασαν απαρατήρητα, αλλά όταν εξελίχθηκαν σε ένοχα δυνατά γέλια, όλοι ρωτήσαμε, μάθαμε και συντονιστήκαμε: Είχε ξεκινήσει το πρώτο διαδικτυακό «Φεστιβάλ Μετριότητας και Στρογγυλεμένης Άποψης» στα social media! 
«Επί μία εβδομάδα ποστάρουμε: Μέτριες φωτογραφίες, μέτρια μουσική, μέτρια λογοτεχνία, μέτριες ταινίες (με κάποια απήχηση ε;) και κυρίως μέτρια σχόλια και εκφράσεις που αλιεύουμε από τη λίμνη του FB και το ποτάμι του Τουίττερ», καλούν οι σατανικοί εγκέφαλοι του Facebook group που δημιουργήθηκε, και τις τελευταίες ώρες πλημμύρισε από ατάκες και posts άπειρης μετριότητας, που όμως εδώ, σερβιρισμένη με μπόλικο χιούμορ και σαρκασμό, γίνονται… απείρου κάλλους. 

Τα αγαπημένα μας δεν θα μπορούσαν παρά να σχετίζονται με την γλώσσα της δημοσιογραφίας, που πολλές φορές αναγκάζεται να γίνεται πιο ξύλινη και από τραπεζαρία καρυδιάς. Επειδή δεν μας αφήνει ασυγκίνητους η (αυτο)σαρκαστική διάθεση, παραθέτουμε παρακάτω τις αγαπημένες μας μέτριες –δημοσιογραφικές και μιντιακές κυρίως- ατάκες που οι χρήστες κατέθεσαν στο group, και σας καλούμε να γίνετε μέλη και να προσθέσετε τις δικές σας, εδώ.

-Όταν εμείς κάναμε πολιτισμό και δημοκρατία, αυτοί τρώγανε μπανάνες στα δέντρα.
-Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου με θετικό ευρωπαϊκό πρόσημο
-Κλείδωσε το όνομα του νέου υπουργού
-Την παρέλαση άνοιξαν οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές.
-Πρέπει να ελευθερώσουμε τους θύλακες καινοτομίας της χώρας. Να ρίξουμε καύσιμο στην μηχανή της ανάπτυξης. Με μικρότερο, πιο αποτελεσματικό κράτος.
-Εχω πέσει απ τα σύννεφα. Δεν είχε δώσει δικαιώματα στη γειτονιά. Πραγματικά δε ξέρω τι να πω.
-Επιτέλους πρέπει ν αποφασίσουμε. Ανήκουμε στην δύση ή στην ανατολή;
-"Από έγκυρες πηγές", "Διασταυρωμένη πληροφορία", "Οι γνωρίζοντες λένε..."
-Και τώρα πάμε σε κάτι ευχάριστο: Για δεύτερη φορά έγινε πατέρας ο Χόρχε, η γιγάντια χελώνα, σε συνθήκες αιχμαλωσίας στο ζωολογικό κήπο της πατρίδας του Πίου.
-Όταν οι αθλητές αποτυγχάνουν, συχνά τα αποτελέσματα προκαλούν... γέλιο. Αποχαιρετούμε την χρονιά με ένα βίντεο γεμάτο αστείες πτώσεις και συγκρούσεις. #eidiseografia #pulitzer #it's_xmas_time
-Το πάρτι συνεχίζεται στα μπαράκια και τις παραλίες της Μυκόνου
-Χάσε τα κιλά των διακοπών σε 5 μέρες χωρίς στερήσεις!
-Ο πύρινος κλοιός και η πύρινη λαίλαπα - all time classic
-Ο ............ σπάει τη σιωπή του σε μια συνέντευξη-ποταμό και αφήνει αιχμές προς όλους και όλα
-Το Ελληνικό Σινεμά είναι εδώ σε πείσμα των καιρών και της κρίσης
-Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από τα τραγούδια μου, γιατί όλα είναι παιδιά μου
-"Καρτερι θανάτου"
-Σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά
-Χαμόγελα χαράς σκόρπισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στους μικρούς τους φίλους, κατά την επίσκεψή τους...
-Γολγοθάς οι διακοπές για χιλιάδες τουρίστες
-Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε με τους Γιάννη Πρετεντέρη, Παύλο Τσίμα, Μανώλη Καψή, Μαρία Σπυριδάκη, και τον Γιώργο Παππού. Πριν από όλα όμως ας δούμε το ρεπορταζ(ζζζ). Η εισαγωγή στην ενημέρωση...
-Αν ζούσε σήμερα ο Μακρυγιάννης/ Γέρος του Μοριά τι θα έλεγε για την κατάντια μας;
-Αβάσταχτο το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς. Κάθε πέρσι και καλύτερα λένε οι έμποροι και οι καταστηματάρχες εδώ στην κεντρική αγορά
-Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ Άννα Βίσση - η εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη - Ο τροβαδούρος του Έρωτα Γιάννης Πάριος με μια αγκαλιά τραγούδια - Το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ - Το μαγικό σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού - ο άνθρωπος που χάρισε το γέλιο σε γενιές και γενιές Ελλήνων - ο αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου - η μεγάλη κυρία του ελληνικού πενταγράμμου - Σίγησε για πάντα η μεγαλύτερη λαϊκή φωνή - Στη γειτονιά των αγγέλων ο πολυβραβρευμένος Έλληνας σκηνοθέτης - Η πρέσβειρα καλής θελήσεως…
-Σκληρό πόκερ στο τραπέζι των διπραγματεύσεων περιμένει τον νέο τσάρο της οικονομίας (όλα σε ένα νοικοκυρεμένα)
-Περνάμε πολύ καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει στον κόσμο

*Η συνέχεια (και η δική σας συμβολή), εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v