Ορφανό αρκουδάκι 4 μηνών στην αγκαλιά του «Αρκτούρου»

Είναι μόλις τεσσάρων μηνών, ζυγίζει 3,5 κιλά και εντοπίστηκε στη περιοχή Κρανιάς Γρεβενών από διερχόμενο οδηγό. Ο λόγος για ένα ορφανό αρκουδάκι, το οποίο μετά από την ανεπιτυχή αναζήτηση της μητέρας του βρίσκεται πλέον υπό την προστασία του «Αρκτούρου».
Ορφανό αρκουδάκι 4 μηνών στην αγκαλιά του «Αρκτούρου»
Μια μίνι… τριχωτή μπαλίτσα είδε από μακριά οδηγός στα Γρεβενά και ειδοποίησε την ομάδα άμεσης επέμβασης του Αρκτούρου. Η μπαλίτσα αυτή ήταν ένα αρσενικό αρκουδάκι μόλις τεσσάρων μηνών, το οποίο αδύνατο και αδύναμο περιπλανιόταν στον δρόμο προς αναζήτηση της μητέρας του.

Σύμφωνα με μέλη του «Αρκτούρου», το μικρό αρκουδάκι 3,5 κιλών πρέπει να έμεινε για πολλές ώρες μόνο του χωρίς τροφή, μιας το βάρος του θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον το διπλάσιο. Στην επιχείρηση αναζήτησης της μητέρας του που στήθηκε από την οργάνωση, το ζωάκι μεταφέρθηκε σε δασικό χώρο που γειτνιάζει με το σημείο που βρέθηκε. Εκεί παρέμεινε για 36 περίπου ώρες μόνο του, υπό την συνεχή παρακολούθηση των ανθρώπων του Αρκτούρου καθώς και αυτόματων συστημάτων παρακολούθησης, όμως οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Έτσι ο μικρός αναγκαστικά επέστρεψε ξανά στον Κτηνιατρικό Σταθμό, στον Αετό Φλώρινας, όπου και ξεκινάει πλέον το δύσκολο εγχείρημα της ανατροφής του. Οι φροντιστές και η κτηνιατρική ομάδα εκεί το παρακολουθούν διαρκώς και ευελπιστούν πως όλα θα πάνε καλά, αν και οι πιθανότητες να ζήσει ένα τόσο νεαρό αρκουδάκι είναι ελάχιστες. Ο λόγος; Τα μωρά των αρκούδων μένουν συνήθως με την μητέρα τους για δύο ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους στην φύση.

Ας ελπίσουμε ο μικρός, ο οποίος είναι θέμα χρόνου να… βαφτιστεί από τους χρήστες του Facebook, θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Μικρού Τζον και του Νικήτα, δύο αρκούδες οι οποίες επανεντάχθηκαν με επιτυχία στη φύση από τον Αρκτούρο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v