Αρκτούρος: Επιστροφή στη φύση για δύο ορφανά αρκουδάκια

Ο Νικήτας και ο Little John, τα δύο ορφανά αρκουδάκια που δέχτηκαν τις φροντίδες του Περιβαλλοντικού Κέντρου «Αρκτούρος» για εννιά μήνες, επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον!
Αρκτούρος: Επιστροφή στη φύση για δύο ορφανά αρκουδάκια
Ο Νικήτας και ο Little John, τα δύο ορφανά αρκουδάκια που δέχτηκαν τις φροντίδες του Περιβαλλοντικού Κέντρου «Αρκτούρος» για εννιά μήνες, επέστρεψαν στην άγρια ζωή!

Τα δύο μικρά, ηλικίας μόλις 3 μηνών, σώθηκαν από μέλη της οργάνωσης και ύστερα από αποτυχημένες προσπάθειες επανένωσης με τις μητέρες τους, μεταφέρθηκαν στο κέντρο αποκατάστασης το οποίο προσομοιάζει με το φυσικό τους περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, τα αρκουδάκια έμαθαν πώς να επιβιώνουν μόνα τους. Οι προετοιμασίες απελευθέρωσής τους διήρκεσαν 3 ημέρες, καθώς οι υπεύθυνοι του Αρκτούρου έπρεπε να σκάψουν μέσα στο χιόνι τη νέα τους φωλιά. Όταν ξύπνησαν από τη νάρκωση, ο Little John και ο Νικήτας άρχισαν να εξερευνούν το καινούργιο τους σπίτι. Ύστερα επέστρεψαν μέσα για να συνεχίσουν τη χειμερία νάρκη που ξεκίνησαν στο Κέντρο Αποκατάστασης τον Δεκέμβριο.

«Χάρηκα πολύ όταν τους είδα το επόμενο πρωί», σχολίασε στο BBC Nature ο επιστημονικός διευθυντής του Αρκτούρου, Δρ. Καραμανλίδης. «Ήταν η πρώτη φορά που ο Αρκτούρος φρόντισε αρκουδάκια με σκοπό την επανένταξή τους στην άγρια ζωή. Ήταν ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την Ελλάδα και ένα πολύτιμο εργαλείο για τη συντήρηση των πληθυσμών της καφέ αρκούδας στην Ευρώπη».

Κάντε κλικ εδώ και δείτε το photo gallery.

Ενημερωθείτε για τη δράση του Αρκτούρου στο site του ή στο blog του.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v