H Google τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Εβδομήντα επτά χρόνια από τη γέννηση του αδικοχαμένου Έλληνα σκηνοθέτη, η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle αποκλειστικά σε αυτόν.
H Google τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο
Με αφορμή την 77η επέτειο από τη γέννηση του Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, η σελίδα της Google σήμερα έχει διαφορετική όψη. Το doodle έχει χρώμα γαλάζιο, ελληνικό έψιλον στο τέλος της λέξης “Google” και ένα σχέδιο με τη φιγούρα του σκηνοθέτη επί το (κινηματογραφικό) έργο.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1935 και έφυγε από την ζωή ξαφνικά τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου 2012, σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ πραγματοποιούσε γυρίσματα για τη τελευταία του ταινία «Η άλλη θάλασσα». Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθιέρωσαν το 2012 Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού, ενώ με αφορμή την επέτειο της γέννησής του, έχει προγραμματιστεί σήμερα εκδήλωση στη μνήμη του στο Μουσείο Μπενάκη (7:30 μ.μ., Πειραιώς 138) με τίτλο «Αντί Γενεθλίων. Μια συνάντηση φίλων για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο».

Στην εκδήλωση, που διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, συμμετέχουν οι μουσικοί Ναταλία Μιχαηλίδου, Ανδρέας Τσεκούρας, Βαγγέλης Χριστόπουλος και η ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών, αλλά και οι σκηνοθέτες Νίκος Παναγιωτόπουλος, Δήμος Αβδελιώδης και Γιάννης Σολδάτος, καθώς οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια, όπως οι Γιώργος Αρβανίτης, Ελένη Καραΐνδρου, Γιώργος Παπαλιός, Ιουλία Σταυρίδου, Χάρης Παπαδόπουλος κ.ά.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v