Άνδρες με… γόβες στιλέτο

Με κόκκινες γόβες φορεμένες σε ανδρικά πόδια πλημμύρισαν οι δρόμοι της Καλιφόρνια, με αφορμή τον δέκατο ετήσιο μαραθώνιο “Walk a mile in her shoes” που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σεξουαλική βία κατά των γυναικών.
Άνδρες με… γόβες στιλέτο
Αν τύχαινε να βολτάρετε στους δρόμους της Καλιφόρνια αυτές τις μέρες, θα βρισκόσασταν μπροστά σε ένα μάλλον ασυνήθιστο θέαμα: άνδρες όλων των ηλικιών και των επαγγελμάτων άφησαν για λίγο τις δουλειές, τις υποχρεώσεις και τα… παπούτσια τους και πλημμύρισαν τους δρόμους περπατώντας (όχι με περίσσεια χάρη, είναι η αλήθεια) επάνω σε στιλέτα, πλατφόρμες, γόβες, μπότες και άλλα γυναικεία υποδήματα.

Ο λόγος; Ο 10ος ετήσιος μαραθώνιος που διοργανώθηκε προκειμένου να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σεξουαλική βία κατά των γυναικών. Υπό τον τίτλο «Περπάτα ένα μίλι στα παπούτσια της» («Walk a Mile in Her Shoes») άνδρες όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων έκαναν πραγματικότητα το μεταφορικό αυτό μήνυμα κι έλαβαν μέρος στον μαραθώνιο με το ηχηρό κοινωνικό μήνυμα, αν και φίλοι και συγγενείς δεν έχασαν την ευκαιρία να τους πειράξουν.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα ως υπενθύμιση για την κακοποίηση που δέχονται οι γυναίκες στα χέρια βίαιων συντρόφων. Σύμφωνα με Εθνική Έρευνα για τα Θύματα Εγκληματικών Πράξεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ένα θύμα βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης αναφερόταν κάθε δύο λεπτά από το 2006-2010, δηλαδή καταμετρώνται περίπου 207.754 υποθέσεις οικιακής και σεξουαλικής βίας.

Το «Walk a Mile in Her Shoes: Ο εθνικός μαραθώνιος των ανδρών να σταματήσει ο βιασμός, η σεξουαλική επίθεση και η γενετική βία» ξεκίνησε το 2001, και συνεχίζεται με ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή σε διάφορες πολιτείες μέχρι σήμερα.

Πηγή: Euro2day.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v