SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η αεροπορία στην υπηρεσία της υγείας

Τρεις αεροπόροι ανέπτυξαν το σύστημα που υπόσχεται να βάλει τάξη στο χάος της διακίνησης φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία. Εκπρόσωποι της Τρόικα δήλωσαν ενθουσιασμένοι. Μένει μόνο να το δούμε να εφαρμόζεται και στην πράξη.

Η αεροπορία στην υπηρεσία της υγείας

Τάξη στο χάος της διακίνησης, διανομής και ελέγχου των φαρμάκων και του υγειονομικού εξοπλισμού φιλοδοξεί να βάλει το Πρόγραμμα Κωδικοποίησης Υγειονομικού Υλικού, που ανέπτυξαν τρεις αεροπόροι και το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες σε στελέχη της Τρόικα, που δήλωσαν εντυπωσιασμένα και ζήτησαν την εφαρμογή του στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Όπως αναφέρει το κλαδικό ειδησεογραφικό site OnAlert.gr, ο Αντισμήναρχος Γεώργιος Κατωπόδης, Διοικητής του Κέντρου Μηχανοργάνωσης (ΚΜΗ) του 251 ΓΝΑ, ο Επισμηναγός Γεώργιος Σιαράβας και η Επισμηνίας Αδριανή Κουταβά, ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2010 στο νοσοκομείο της Αεροπορίας μια προσπάθεια κωδικοποίησης των φαρμάκων, του υγειονομικού υλικού και της καταγραφής του εργαστηριακού εξοπλισμού.

Τον Ιούνιο του 2011, η Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, στα πλαίσια συνεργασίας με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) ενημέρωσε σχετικά το Υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος επικοινώνησε με τον ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλο ο οποίος γνωρίζοντας το χώρο της υγείας τον διαβεβαίωσε ότι τα όσα είχαν καταφέρει οι τρεις αεροπόροι, είχαν απόλυτη εφαρμογή στο... χάος της υγείας.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα το Προγράμματος Κωδικοποίησης είναι η μείωση των δαπανών για την προμήθεια υγειονομικού υλικού, ο έλεγχος των αποθεμάτων, η ανταλλαγή υλικών και πληροφοριών μεταξύ φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, η παρακολούθηση της διακύμανσης της τιμής των φαρμάκων χρονικά, ανά προμηθευτή και ασθενή και η διαφάνεια της φαρμακευτικής διαχείρισης, αποφυγή λαθών κατά τη παραλαβή των υλικών και δυνατότητα E-Commerce (ηλεκτρονικού εμπορίου) και E-BID (ηλεκτρονικής προσφοράς).

Το πρόγραμμα, σύμφωνα πάντα με το On Alert, αναπτύχθηκε από τους τρεις αεροπόρους εκτός ωραρίου εργασίας, και άνευ αμοιβής.

Το Πρόγραμμα Κωδικοποίησης αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα από την Πολεμική Αεροπορία, ενώ στη συνέχεια θα αξιοποιηθεί από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και θα διατεθεί στο Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό δημοσίευμα του On Alert

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η λογική στους ερωτευμένους είναι σαν τον δαυλό μέσα στην ομίχλη. Φωτίζει, αλλά δεν διαλύει."

Φραγκίσκος Βάκων, Άγγλος φιλόσοφος

 • 1095 - Την τελευταία ημέρα του Συμβουλίου του Κλερμόν, ο Πάπας Ουρβανός Β΄ ορίζει τον επίσκοπο Αντεμάρ του Πουί και τον κόμη Ραϊμόνδο Δ' της Τουλούζης ως επικεφαλής της Α' Σταυροφορίας στους Αγίους Τόπους.
  1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.
  1582 - Ο 18χρονος Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και η 26χρονη Ανν Χάθαγουεϊ πληρώνουν 40 αγγλικές λίρες για να βγάλουν άδεια γάμου.
  1814 - Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.
  1821 - Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
  1895 - Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Συμμετέχουν 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια, και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.
  1910 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, με 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
  1964 - Εκτόξευση του αμερικανικού διαστημοπλοίου Mariner 4, του πρώτου που μετέδωσε κοντινές εικόνες του πλανήτη Άρη

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v